Пројекат „Охридски Пролог за мисионара!“

Пројекат „Охридски Пролог за мисионара!“

Драги оци, браћо и сестре,

Помозите пројекту Православног мисионарског центра „о. Данил Сисојев“, помозите духовно узрастање православних мисионарских парохија по свету! Прочитајте о чему се ради!

* * * * *

Сматрамо и верујемо да је свети Николај Српски био велики мисионар, можда један од највећих православних мисионара двадесетог века. У нашим претходним текстовима показали смо да је свети Владика имао врло развијену мисионарску свест и да је прилозима помагао православну мисију у Индији. Његове сјајне књиге „Индијска писма“, „Теодул“, молитве за спасење кинеског и јапанског народа, за спасење Персијанаца (зороастријанаца) сведоче о његовој великој љубави према тим народима али и још једном, по нашем мишљењу, потврђују велике духовне дарове које је свети Николај имао. Верујемо да је он је јасно знао и видео да ће у 21. веку Православље почети да се шири међу народима Азије. Православне мисије на Тајланду, Филипинима, у Индонезији, у Пакистану, сада све више и у самој Индији потврђују оно што је свети Николај деценијама уназад осећао и знао.

Сви добро знамо колико нам „Охридски Пролог“ помаже и колико је помагао на почетку нашег пута ка Христу, колико је духовне снаге давао, утехе у тешким тренуцима сумње и колебања и колико одушевљења када човек чита Житија Светих са поукама и тумачењима стихова из Светог Писма.

Православни мисионарски центар покреће пројекат куповине „Охридског Пролога“ на енглеском језику и слања православним мисионарима у земљама где Православље тек почиње да се проповеда. Куповина два тома (I + II) кошта 85,46 долара. Један наш брат је купио „Охридски Пролог“ за четири православна свештеника у Пакистану и једног православног чтеца у Индији који су презахвални и одушевљени поклоном.

Свештеник Кирил Шахзад из Саргоде нам је јавио да је на Литургији читао Пролог својој пастви, о.Јосиф Фарук из Сахивала је писао да му је Пролог изузетно штиво за припрему проповеди, о.Јован Танвер из Лахора је био презахвалан… Чтец Силуан из Бангалора који поучава децу из сиротишта у том граду каже да му Пролог лежи крај јастука. Верујемо да је, захваљујући речима и молитвама светог Николаја, ових дана и директор тог сиротишта прешао у Православну Цркву из римокатолицизма.

Молимо Вас, ако можете, помозите. Куповином и слањем Пролога у земље где Православље почиње да сија, читава православна заједница ће имати користи од поука нашег светог Николаја, Златоуста Српске Цркве. Данас је тешка материјална ситуација, али зато може да се јави и више људи који би својим заједничким прилозима сакупили средства за куповину једног Пролога.

Блажени милостиви, јер ће бити помиловани. Каквом мјером мјерите, онаквом ће вам се мјерити.“  (Мт. 5:7, 7:2), речи су нашег Спаситеља. Можда на овај начин можете помоћи да се молитве за вашег ближњег узнесу још брже до Престола Творца, помоћи душама ваших блиских који су се упокојили…

Ако има отаца, браће и сестара кoји су заинтересовани, молимо вас пишите на уредник@сведокверни.орг (пишите латиницом), послаћемо вам све детаље као и адресе мисионара којима се Пролог шаље.

 

Станоје Станковић

уредник Православног мисионарског центра „о. Данил Сисојев“

 

 

 

Рубрика: Помогли смо..., Пројекат 500x100

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Није остављена могућност за писање коментара.