Misija je ostvariva: pomogli smo braću i sestre na Portoriku!

Misija je ostvariva: pomogli smo braću i sestre na Portoriku!

Draga braćo i sestre, slava Bogu, uspeli smo da pomognemo još jednu od pravoslavnih misija širom sveta. Ovog puta nas je Bog udostojio da pomognemo misiju Antiohijske patrijaršije u San Germanu na Portoriku.

Misija tamo je u razvoju, sveštenik Grigorije Justinijano se nakon dugogodišnjeg služenja u SAD, vratio u svoju otadžbinu, Portoriko i tamo uspešno propoveda našu svetu Veru. Par desetina Portorikanaca je već obraćeno u Pravoslavlje, nadamo se da će Gospod darovati da u narednim godinama ovaj broj bude još veći.

Nakon stupanja u kontakt sa njim, predložili smo mu da pomognemo slanjem naprsnih krstića, molitvenika, ikonica i misionarskih letaka na španskom (pogledajte ispod kako izgledaju). On se složio i bio veoma zahvalan tako da smo ušli u ovaj projekat i slava Bogu, završili ga uspešno.

Ispod možete videti fotografije hronološki – od trenutka preuzimanja iz štamparije, preko pakovanja i slanja u Pošti i na kraju poslednja, najlepša i najradosnia, oca Grigorija sa svojim parohijanima, našom braćom i sestrama sa poklonom koji smo im spremili.

 

 

 

Sve ovo ali još i pomoć misiji na Filipinima, Pakistanu i još preko 15 zemalja širom sveta u kojima smo pomogli misiju naše svete Crkve ne bi bila moguća bez projekta 500h100 i ljubavi priložnika koji omogućavaju da se ovakvi projekti uspešno završe. Od slanja molitvenika i ikona, svešteničkih odeždi, pomaganja izgradnje hramova, podizanja ikonostasa, preko kupovine hrane za misionare, obuće i odeće za siromašne parohijane i još mnogo toga. Sve to je moguće zahvaljujući ljubavi pravoslavnih hrišćana koji učestvuju u našem projektu. Zato koristimo priliku da pozovemo i vas da se pridružite i postanete deo ljudi koji ispunjavaju Hristovu zapovest o propovedi Blage vesti svakom stvorenju (Mk. 16:15).

 

Pomoć Pravoslavnoj misiji u svetu – projekat „500×100“

 

Ključne reči:

Rubrika: Pomogli smo...

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *