Мисија је остварива: помогли смо браћу и сестре на Порторику!

Мисија је остварива: помогли смо браћу и сестре на Порторику!

Драга браћо и сестре, слава Богу, успели смо да помогнемо још једну од православних мисија широм света. Овог пута нас је Бог удостојио да помогнемо мисију Антиохијске патријаршије у Сан Герману на Порторику.

Мисија тамо је у развоју, свештеник Григорије Јустинијано се након дугогодишњег служења у САД, вратио у своју отаџбину, Порторико и тамо успешно проповеда нашу свету Веру. Пар десетина Порториканаца је већ обраћено у Православље, надамо се да ће Господ даровати да у наредним годинама овај број буде још већи.

Након ступања у контакт са њим, предложили смо му да помогнемо слањем напрсних крстића, молитвеника, иконица и мисионарских летака на шпанском (погледајте испод како изгледају). Он се сложио и био веома захвалан тако да смо ушли у овај пројекат и слава Богу, завршили га успешно.

Испод можете видети фотографије хронолошки – од тренутка преузимања из штампарије, преко паковања и слања у Пошти и на крају последња, најлепша и најрадосниа, оца Григорија са својим парохијанима, нашом браћом и сестрама са поклоном који смо им спремили.

 

 

 

Све ово али још и помоћ мисији на Филипинима, Пакистану и још преко 15 земаља широм света у којима смо помогли мисију наше свете Цркве не би била могућа без пројекта 500х100 и љубави приложника који омогућавају да се овакви пројекти успешно заврше. Од слања молитвеника и икона, свештеничких одежди, помагања изградње храмова, подизања иконостаса, преко куповине хране за мисионаре, обуће и одеће за сиромашне парохијане и још много тога. Све то је могуће захваљујући љубави православних хришћана који учествују у нашем пројекту. Зато користимо прилику да позовемо и вас да се придружите и постанете део људи који испуњавају Христову заповест о проповеди Благе вести сваком створењу (Мк. 16:15).

 

Помоћ Православној мисији у свету – пројекат „500×100“

 

Кључне речи:

Рубрика: Помогли смо...

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *