Помоћ Православној мисији у свету – пројекат „500×100“

Помоћ Православној мисији у свету – пројекат „500×100“

„Дело Православља је дело сваког правоверног: сваки син Цркве треба не само да учи православно вероучење у свој својој чистоти, већ и да се труди да се Православна вера шири међу неверујућима и неправовернима. Зато на свим верујућим људима лежи обавеза да помогну томе колико могу“.

Овим речима свети Макарије Невски позива све верне на свето дело мисије, показује нам да је за испуњавање последње Спаситељеве заповести потребно да се дарује само оно што је у човековим моћима…

Оно што је до нас можемо да допринесемо, да помогнемо да се спасоносна Блага Вест чује међу што више људи, да се Христова мрежа што шире забаци у море овога света.

Један од начина да испунимо ову заповест је издавање светоотачке литературе за нашу браћу расејану по свим крајевима Васељене. До сада смо, Богу хвала, успели да објавимо светоотачке и богослужбене књиге, пошаљемо иконе, мисионарске летке, крстиће, новчану помоћ за православне хришћане у Пакистану, Индонезији, Монголији, Филипинима, Кенији, Венецуели, Аргентини, Чилеу, Монголији, Обали Слоноваче, Танзанији, Сејшелима. Међутим, постоји још много наше браће којима можемо помоћи „чашом воде“ (Мк.9:41).

Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ покреће пројекат „500 људи по 100 динара“.

Наш циљ је да се формира група од 500 православних хришћана који разумеју и осећају сву важност православне мисије, који би могли да издвоје на месечном нивоу само 100 динара.

Више од тога није потребно. Само 100 динара.

Да бисмо помогли нашој браћи по целом свету нису потребни велики прилози, хиљаде евра. Довољно је да свако издвоји по 100 динара (колико кошта нпр. 100 грама кафе) једном у месец дана да бисмо могли да штампамо светоотачку реч на језицима на којима Православље тек почиње да се чује. И јако је важно да што више људи учествује у овом делу да би се благослов Божији излио на што више људи…

„Православни хришћани! Дајте, Христа ради, свету милостињу! Можда ће неко питати: коме дати милостињу? Дајте је Самом Христу! Сам Христос прима вашу милостињу, ако је дате на дело Христово. Које је то дело? То је дело, ради кога је Господ наш Исус Христос дошао на земљу… То је дело спасења људи који гинуу незнању Бога. То је дело призвања неверних истинитој Вери… Ко не сабира са Христом Његове расејане овце, тај као да их гони, иде против Христа. Из тога се види, колики ће тежак грех бити на човеку који не би желео да сакупља са Христом овце, то јест, ко би свесно одбио да помогне у делу призвања неверујућих вери Христовој. Шта треба учинити да не бисмо били криви за тај грех? Неопходно је помоћи људима којима је Господ дао да сабирају Његове овце. Не може свако да буде проповедник Вере међу невернима. Нису сви Апостоли, нису сви благовесници. Међутим, сваки верујући човек може да помаже проповедницима.
Православни хришћани! Покажите Вашу љубав према Христу. Помозите нашим мисијама вашим појачаним прилозима за дело Христово!“, говорио је свети Макарије Невски.

 Ако желите да учествујете у овом пројекту, пишите нам. Бићете пријављени на листу људи који желе да буду део православне мисије, на којој ћемо се упознати, писати о плановима, средствима која су потребна за пројекте…

Уредник ПМЦ „о.Данил Сисојев“
Станоје Станковић

 

 

 

Пријавите се на листу приложника 500 х 100

*обавезни подациРубрика: Пројекат 500x100

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Коментари (39)

Повратни Линк | RSS Feed Коментари

 1. Dragan Kuzmanovic каже:

  Pomaze Bog,
  Prikljucio bih se projektu „500 људи по 100 динара“ ukoliko postoji mogucnost placanja preko PayPal-a, posto zivim u Ceskoj, a provizije na uplate na racun mimo Cesku su velike.

  U Hristu,
  Dragan

 2. Duško каже:

  Slao bih pomoć, ali bih voleo da ta uplata ide preko Eparhije Bačke u Srbiji, kojoj i pripadam.

  Dakle, da se vernicima obratite preko naših pomesnih Eparhija, te da se tako prikupljena sredstva u celini uplaćuju tamo gde treba. Time bi se smanjili troškovi svakog pojedinačnog transfera i bili bi smo sigurni da sredstva zaista odlaze tamo gde je naznačeno.

  • urednik каже:

   Dragi brate,

   za sada ne postoji takva mogucnost. Ali uvek mozes da kontaktiras nadlezne u Eparhiji backoj pa da uputis svoja sredstva tamo. Verujem da oci iz tvoje eparhije jos bolje znaju o potrebama misije u svetu, i da sigurno i sami imaju projekte pomoci. Sto se tice sigurnosti gde sredstva odlaze, svi koji su na listi priloznika u okviru projekta „500×100″ redovno dobijaju kako pisane izvestaje, tako i fotografije o stanjima na racunu, o tome koliko je novca poslato konkretnoj misiji, kao i uvid u prepisku sa svestenikom cijoj zajednici pomazemo.
   Dakle, sve je „transparetno“ da iskoristim izraz koji se u nase vreme koristi.

   Stanoje Stankovic

 3. Zoran каже:

  Pomaže Bog braćo,
  slao bih pomoć, ali ne znam kako, jer živim u Republici Srpskoj.
  Zamolio bih vas da me uputite.

 4. Милица Томашевић каже:

  ПОМАЖЕ БОГ!
  Нека би се ширила Реч Божија,
  Нека би дао Бог да васкрсне Православље!
  Пошаљите обавештење.
  Сбогом

 5. помаже Бог искрено нисам у ситуацији да новчано помогнем а да ли је могуће да се помогне тако што би учествовао у некој мисији како би то могао и где да се пријавим ако може?
  Христос посреди нас!!! Амин +++

 6. Aleksandar Ninkovic каже:

  pomaze Bog i ja bih se pridruzio. Ja zivim u Njemackoj i neznam kako je to najbolje odavde da uradim. Bilo bi dobro kad bi me neko konkretnije upustvo dao.

  hvala vam

 7. Nikola каже:

  Zasto se kaze svedo verni?To svedok me buni…

  • urednik каже:

   Драги Никола, сведок верни се каже јер је тако Сам Господ назвао Свог верног слугу, свештеномученика Антипу. Свештеномученик Данило је на исти начин сведочио Господа и зато је он Његов „сведок верни“ (Отк. 2:13)

 8. Милорад Стојановић каже:

  Помаже Бог брате.Желим да учествујем у вашем пројекту.Само напишите број рачуна на који да уплатим новац.

 9. Лука каже:

  „Svedok“… Ista se reč čini mi se u grčkom koristi i za svedoka i za mučenika „martir“ (jer mučenik može biti samo onaj koji veruje-svedoči delima. „Svi koji se u Hrista krstiste u Hrista se obukoste“)

 10. Стефан каже:

  Драги Станоје. Можете ли, молим вас, некако у Београду (у цркви Светог Марка или некој другој) да направите неко место где бисмо могли да дајемо прилоге за ово? Да одвојите једну икону или направите само малу кутијицу, и сами знате како бисте већ могли…
  Многи људи ни не прате овај предиван сајт, а сигурно би желели да дају барем нешто мало да и у другим земљама могу да приме православље, а не знају и не могу да плаћају преко интернета (например ја нисам у могућности, сигурно и многи други).

  • urednik каже:

   драги Стефане, за сада опција прикупљања прилога у неком од храмова није изводљива. Али, мислим да није проблем да и људи који не могу да уплате прилог од 100 динара преко интернета, то могу да ураде у најближој Интеса банци (оно што је важно да за тих 100 динара не узимају провизију). Дакле, целокупна сума ће отићи у фонд за мисионарске пројекте, потребно је само да одете у најближу Интеса експозитуру.

   за детаљније информације о рачнима потребно је да се пријавите на листу приложника и будете део пројекта „500 пута 100“. Ако желите, пишите на [email protected]

 11. Братислав Б.Миловановић каже:

  Придружујем се „клубу 500 пута 100“.
  Свако добро на доброј идеји.
  Нека свима буде доступна информација коме су средства усмерена како би се идеја од поверења даље ширила.
  Није све изгубљено, има још гладних истине и правде.
  Свако добро од Васкрслог Господа.
  Нека нас свештеномученик Данил укрепи у доброј намери.

 12. Анонимни каже:

  Ukljucila sam se u projekat 500×100 i uopste se ne opterecujem gde ce da stignu mojih 100 din. Uplatim kad imam i pomolim se Bogu da stignu do te dece i za ostalo ne brinem. Prevarili su me i reguralno me jos varaju za mnogo vecve pare. Ideja mi se svidja i neka da Bog da misija potraje i da se siri.
  Svako dobro od Gospoda!

 13. Мирослав каже:

  Брате Станоје ,ја сам Вам скоро писао у вези плаћања на мејл [email protected] али већ задуго нема одговора. Да не користите другу адресу?

 14. Гордон Јончић каже:

  Помаже Бог. Живим у Америци и желим да помогнем, може ли путем Пејпала.

 15. Марко Грбић каже:

  Да ли можете да са неким мобилним оператером направите неки хуманитарни број на који би могли да пошаљемо смс са мобилног телефона, мислим да је то много ефикасније.
  Благослов Божији на ваш рад!

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Драги брате, нисмо у могућности да урадимо тако нешто. Мислимо ипак да је прилично једноставно послати прилог на један од рачуна који су отворени за ове сврхе. Хвала вам пуно!

 16. Ivan каже:

  Ima li negde broj racuna, vidim da je u pitanju Banca Intesa … imam on-line nalog, mogu da prebacim novac pomocu klika, ali nigde ne vidim racun banke … moze li pomoc?

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Драги брате,

   хвала за интересовање за наш мисионарски пројекат.
   могућност за слање својих прилога можете имати као члан „пројекта „500×100“,
   на листи приложника на којој бисте добијали извештаје о раду пројектима мисионарског центра „о. Данил Сисојев“.
   у извештајима се налазе и детаљи рачуна на које се могу послати прилози.

 17. Александар каже:

  Помаже Бог, веома ме радује да видим да постоји овакав пројекат. Искрено се надам да ће на овај начин Истина бити сведочена оним жедним и гладним Бога и Његове свете Речи. Ако вам није тешко, волео бих бити упознат са тематиком дела (темама, насловима, ауторима) која се у ту сврху шире овим путем. Благодарим

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Драги брате,

   Искуство Цркве нам говори да успешно мисионарење може да постоји само онда када су људи верни Предању и када се труде да пренесу учење Духа. Онда им и Дух Свети помаже, заправо и чини да мисија има успех. Знајући ову истину, ми се трудимо да помогнемо православне мисионаре у земљама где Православље почиње да се проповеда преводима молитвеника, богослужбених материјала, али и светоотачких дела (мислимо пре свега на дела Светог Николаја Жичког, његова дела „Вера Светих“, „Вера образованих људи“, тумачење молитве „Оче наш“…)

 18. Smiljanic Marko каже:

  Pomozi Bog braco i sestre,pridruzujem se projektu 500×100. Zelim samo da podelim sa vama nezaboravnu sliku sa ulica Novog Sada ,kada sam sreo vaseg misionara ,decaka od 15-16 godina koji sa takvim blazenim mirom poziva prolaznike na pokajanje,ispovest i sveto pricesce.Predivan Jevandjeoski prizor, kao glas vapijuceg u pustinji.Suze su mi odmah udarile niz lice,kakva hrabrost i sila u tom decaku.Verujte da sam hteo da stanem uz njega i pomognem mu u misiji ali nisam imao hrabrosti,samo sam ga blagoslovio i produzio dalje.Bog vas blagoslovio pravoslavni misionari, samo tako nastavite jer ogromna je nagrada obecana od Oca Nebeskog za vas trud.

 19. Vera каже:

  Želim da učestvujem u borbi za pravoslavlje.Nam mnogo ali 100dinara svakako ću izdvojiti za širenje pravoslavlja

 20. Владимир каже:

  Помаже Бог

  Желим од срца да помогнем само да се права вера шири за спасење што више душа.

 21. Bogdana Balac Vukajlovic каже:

  Dragi prijatelji,kako iz Nemacke da doniram novac za misiju?

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Драга сестро Богдана,

   хвала Вам за добру вољу и интересовање да помогнете и будете део нашег пројекта ‘500 пута 100.
   пошто сте се већ пријавили на листу приложника, у првом наредном извештају ћете добити и детаље како можете уплатити свој прилог и из иностранства.

   не дајемо јавно детаље рачуна, јер умемо на жалост, да будемо чудан народ, па нас не би чудило да након неког времена чујемо причу да сакупљамо новац за потпуно друге ствари. не говоримо ово тек тако.

   дакле, у наредном извештају који ћете добити на Вашу мејл адресу, моћи ћете да прочитате све о нашим тренутним активностима у земљама где помажемо, као и детаље са нашим рачунима и пејпел налогом.

 22. Милинка каже:

  Живим у Срему,и питам вас како је најбоље слати новац,ко је задужен за то,нисам увек крај телефона,па би нешто поштом могло,(2пута у години),мени би било лакше,а и због врсте послова које обављам(пољопривреда) поздрав свима!!?

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Драга Милинка,

   најбоље је да се учланите на нашу листу приложника и онда ћете бити у прилици да добијете све информације.

 23. Помаже Бог,
  Верујем да можемо са вашег сајта читати снимати и постављати на наш сајт ове корисне материјале, а исто и видео ваше материјале.

  Духовник библиотека
  https://www.youtube.com/channel/UCS_27dRK6RJT-4ToIfbeHNg/videos

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Бог вам помогао,

   наравно да можете, само вас молимо да укажете увек на сајт одакле сте преузели материјал, то јест, на наш мисионарски блог.

 24. Jelena каже:

  Pomaze Bog,kako mogu da posaljem novac,iz Svajcarske?

  • Православни Мисионарски Центар "о. Данил Сисојев" каже:

   Бог помогао, срећан Празник!

   Постаните део пројекта, добићете сва упутства која су Вам потребна.

   Хвала Вам за добру вољу, љубав и жељу да помогнете мисију Цркве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *