„Moja je osveta, ja ću uzvratiti, govori Gospod… Strašno je pasti u ruke Boga živoga…“ – Osumnjičeni za ubistvo oca Danila Sisojeva ubijen prilikom hapšenja

„Moja je osveta, ja ću uzvratiti, govori Gospod… Strašno je pasti u ruke Boga živoga…“ – Osumnjičeni za ubistvo oca Danila Sisojeva ubijen prilikom hapšenja

Moskva, 16 mart. RIA Novosti

Saradnici organa unutrašnjih poslova su prilikom hapšenja u Mahačkali ubili građanina Kirgizije, Beksultana Karibekova, koji je u toku hapšenja pružao oružani otpor i oduzeli mu pištolj, iz koga je u novembru 2009. godine ubijen sveštenik Danil Sisojev, preneo je agenciji RIA Novosti, predstavnik istražnog odeljenja Ruske Federacije, Vladimir Markin
„Ispitivanjem su dobijeni neoborivi dokazi da je upravo iz tog pištolja bio ubijen Danil Sisojev. U vezi sa tim sprovodi se dopunsko ispitivanje, proverava se umešanost Karibekova u napadu na starešinu hrama“, rekao je Markin.
Starešina hrama apostola Tome, na Kantemirovskoj ulici, poznati pravoslavni misionar, otac Danil Sisojev ubijen je u hramu 19. novembra 2009. godine. Ranjen je i dirigent hora Vladimir Streljbicki. Po osnovnoj verziji ispitivanja, ubistvo je izvršeno zbog religioznih pobuda.
„Utvrđeno je da je u stanicu milicije u Mahačkali radi provere za umešanost u izvršenje zločina bio priveden građanin, koji je izazvao sumnju kod organa reda. Zadržani je ukazao oružani otpor – izvadio je granatu i bacio u prostoriju stanice, nakon čega je iz pištolja otvorio paljbu po pripadnicima policije. U uzvratnoj paljbi je bio ubijen“, pojasnio je Markin.
Kod ubijenog je pronađen pasoš na ime Beksultana Karibekova, sa godinom rođenja 1987., stanovnika grada Oš, Republike Kirgizije i pištolj iz koga je pucao u milicionere. To je vazdušni pištolj, koji je prerađen za upotrebu bojeve municije kalibra devet milimetara.
Izvor na visokom položaju u organima reda Ruske Federacije preneo je da je osumnjičeni u ubistvu Danila Sisojeva otkriven i da je mogao da se krije van granica Rusije.
Istraga se i dalje nastavlja.

http://mission-center.com/2010-01-29-08-15-54/1-admin/874-daniil-sisoev3

Rubrika: Žitije, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *