„Моја је освета, ја ћу узвратити, говори Господ… Страшно је пасти у руке Бога живога…“ – Осумњичени за убиство оца Данила Сисојева убијен приликом хапшења

„Моја је освета, ја ћу узвратити, говори Господ… Страшно је пасти у руке Бога живога…“ – Осумњичени за убиство оца Данила Сисојева убијен приликом хапшења

Москва, 16 март. РИА Новости

Сарадници органа унутрашњих послова су приликом хапшења у Махачкали убили грађанина Киргизије, Бексултана Карибекова, који је у току хапшења пружао оружани отпор и одузели му пиштољ, из кога је у новембру 2009. године убијен свештеник Данил Сисојев, пренео је агенцији РИА Новости, представник истражног одељења Руске Федерације, Владимир Маркин
„Испитивањем су добијени необориви докази да је управо из тог пиштоља био убијен Данил Сисојев. У вези са тим спроводи се допунско испитивање, проверава се умешаност Карибекова у нападу на старешину храма“, рекао је Маркин.
Старешина храма апостола Томе, на Кантемировској улици, познати православни мисионар, отац Данил Сисојев убијен је у храму 19. новембра 2009. године. Рањен је и диригент хора Владимир Стрељбицки. По основној верзији испитивања, убиство је извршено због религиозних побуда.
„Утврђено је да је у станицу милиције у Махачкали ради провере за умешаност у извршење злочина био приведен грађанин, који је изазвао сумњу код органа реда. Задржани је указао оружани отпор – извадио је гранату и бацио у просторију станице, након чега је из пиштоља отворио паљбу по припадницима полиције. У узвратној паљби је био убијен“, појаснио је Маркин.
Код убијеног је пронађен пасош на име Бексултана Карибекова, са годином рођења 1987., становника града Ош, Републике Киргизије и пиштољ из кога је пуцао у милиционере. То је ваздушни пиштољ, који је прерађен за употребу бојеве муниције калибра девет милиметара.
Извор на високом положају у органима реда Руске Федерације пренео је да је осумњичени у убиству Данила Сисојева откривен и да је могао да се крије ван граница Русије.
Истрага се и даље наставља.

http://mission-center.com/2010-01-29-08-15-54/1-admin/874-daniil-sisoev3

Рубрика: Житије, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *