„Istinska misija je borba za duše ljudi, koji su se našli u sataninom plenu…“ – Sveštenomučenik Danil Sisojev

„Istinska misija je borba za duše ljudi, koji su se našli u sataninom plenu…“ – Sveštenomučenik Danil Sisojev

„…Na kraju, smućuje tvrdnja liberala da za misionarenje treba koristiti samo činjenice koje neće izazivati ni najmanju sumnju kod skeptika; drugačije ćemo, tobož, biti nepošteni. Ne shvatam zašto u vreme duhovnog rata treba davati predah protivniku? Istinska misija je borba za duše ljudi, koji su se našli u sataninom plenu. Poštenje je neophodno misionaru. On mora pošteno da navodi sve činjenice, a da li će se one dopasti nekome ili ne – nije njegov problem. I to, da činjenice mogu da se tumače različito – uopšte nije povod da im se ne pruži jedino istinito, Hristovo tumačenje. Samo takvo misionarstvo može imati istinskog uspeha. Nije slučajno da, tolerantnošću zaraženi propovednici nisu sposobni da nadahnu na podvig nikog i zato njihove ideje nailaze na neprihvatanje upravo kod monaha.
Jer jedino beskompromisno, po Hristu, pošteno objavljivanje Jevanđelja može naići na duboki odziv koji onih koje je Bog prizvao na život večni“.

http://www.blagogon.ru/articles/26/

Rubrika: Nasleđe oca Danila, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *