„Истинска мисија је борба за душе људи, који су се нашли у сатанином плену…“ – Свештеномученик Данил Сисојев

„Истинска мисија је борба за душе људи, који су се нашли у сатанином плену…“ – Свештеномученик Данил Сисојев

„…На крају, смућује тврдња либерала да за мисионарење треба користити само чињенице које неће изазивати ни најмању сумњу код скептика; другачије ћемо, тобож, бити непоштени. Не схватам зашто у време духовног рата треба давати предах противнику? Истинска мисија је борба за душе људи, који су се нашли у сатанином плену. Поштење је неопходно мисионару. Он мора поштено да наводи све чињенице, а да ли ће се оне допасти некоме или не – није његов проблем. И то, да чињенице могу да се тумаче различито – уопште није повод да им се не пружи једино истинито, Христово тумачење. Само такво мисионарство може имати истинског успеха. Није случајно да, толерантношћу заражени проповедници нису способни да надахну на подвиг никог и зато њихове идеје наилазе на неприхватање управо код монаха.
Јер једино бескомпромисно, по Христу, поштено објављивање Јеванђеља може наићи на дубоки одзив који оних које је Бог призвао на живот вечни“.

http://www.blagogon.ru/articles/26/

Рубрика: Наслеђе оца Данила, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *