„APOSTOLI XXI VEKA – IDITE I NAUČITE SVE NARODE“, od 3. do 5. aprila u Novom Sadu

„APOSTOLI XXI VEKA – IDITE I NAUČITE SVE NARODE“, od 3. do 5. aprila u Novom Sadu

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva, G. Irineja, Episkopa novosadskog i bačkog organizuje izložbu fotografija misionarskih zajednica iz celog sveta:

„APOSTOLI XXI VEKA – IDITE I NAUČITE SVE NARODE“ – Savremena spoljašnja misija Pravoslavne Crkve, u periodu od 3. do 5. aprila 2015. godine.

Izložbu će otvoriti Njegovo Preosveštenstvo, G. Jeronim, Episkop jegarski 3. aprila u 17, 30 časova.

U sklopu izložbe ćete imati priliku da čujete i predavanje o aktuelnoj situaciji spoljašnje misije naše Crkve, o značaju misije kao ispunjavanju Hristove zapovesti, 5. aprila u 18 časova.

Izložba se održava u Kulturnom centru grada Novog Sada.

Dođite i vidite podvig pravoslavnih misionara: Pakistan, Filipini, Indija, Kina, Tajland, Kenija, Obala Slonovače, Južnoafrička republika…

Pogledajte samo neke od fotografija misionara koje ćete moći da vidite na izložbi, o čijim ćete podvizima moći i da čujete!

Podelite ovu vest sa svojim prijateljima, neka što više ljudi dođe i čuje za apostolsko služenje koje Crkva danas ispunjava.

citat15 citat11 izlozba10 izlozba23 izlozba09 citat9

Ključne reči:

Rubrika: Pravoslavlje u..., Projekat 500x100, Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *