„АПОСТОЛИ XXI ВЕКА – ИДИТЕ И НАУЧИТЕ СВЕ НАРОДЕ“, од 3. до 5. априла у Новом Саду

„АПОСТОЛИ XXI ВЕКА – ИДИТЕ И НАУЧИТЕ СВЕ НАРОДЕ“, од 3. до 5. априла у Новом Саду

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ са благословом Његовог Преосвештенства, Г. Иринеја, Епископа новосадског и бачког организује изложбу фотографија мисионарских заједница из целог света:

„АПОСТОЛИ XXI ВЕКА – ИДИТЕ И НАУЧИТЕ СВЕ НАРОДЕ“ – Савремена спољашња мисија Православне Цркве, у периоду од 3. до 5. априла 2015. године.

Изложбу ће отворити Његово Преосвештенство, Г. Јероним, Епископ јегарски 3. априла у 17, 30 часова.

У склопу изложбе ћете имати прилику да чујете и предавање о актуелној ситуацији спољашње мисије наше Цркве, о значају мисије као испуњавању Христове заповести, 5. априла у 18 часова.

Изложба се одржава у Културном центру града Новог Сада.

Дођите и видите подвиг православних мисионара: Пакистан, Филипини, Индија, Кина, Тајланд, Кенија, Обала Слоноваче, Јужноафричка република…

Погледајте само неке од фотографија мисионара које ћете моћи да видите на изложби, о чијим ћете подвизима моћи и да чујете!

Поделите ову вест са својим пријатељима, нека што више људи дође и чује за апостолско служење које Црква данас испуњава.

citat15 citat11 izlozba10 izlozba23 izlozba09 citat9

Кључне речи:

Рубрика: Православље у..., Пројекат 500x100, Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *