Зидне новине за Страсну седмицу и Васкрс – ПРЕУЗМИТЕ, ПОМОЗИТЕ МИСИЈУ ВАШЕГ ХРАМА!

Зидне новине за Страсну седмицу и Васкрс – ПРЕУЗМИТЕ, ПОМОЗИТЕ МИСИЈУ ВАШЕГ ХРАМА!

Припремили смо два нова броја зидних новина који би овај пут требало да буду везана заједно. У ком смислу? Први број је посвећен Страсној седмици која наступа за неколико дана, а други број је посвећен Васкрсу.

Како је замишљено да стоје ова два броја? Најбоље би било да након вечерње службе на Цвети први број посвећеној Страсној седмици буде постављен на огласну таблу, тако да људи који ујутру, на Велики понедељак долазе  у храм већ могу да прочитају светоотачке поуке и објашњење дубоког смисла који се открива у сваком од дана Страдања Господњих. Овај број би требало да стоји до Велике Суботе поподне, када би се заменио Васкршњим бројем који може да стоји до Томине недеље али и даље.

Припремили смо два броја јер је веома важно да људи постану што више свесни огромног, непроцењивог значаја Страсне седмице за нас људе, подвига и жртве коју је за нас принео Христос, а само са једним бројем не бисмо могли да обухватимо све дане последње седмице и Васкрс са светлом недељом.

Ево линка са оба броја која можете преузети, ту се налазе и претходни бројеви, зато сам нагласио у наслову који се односи на Страсну седмицу и Васкрс. Веома нас радује да добијамо вести да се зидне новине налазе у храмовима у Прибоју, Херцег Новом. Ако имате још неку информацију где зидне новине стоје, молим вас, пишите нам преко контакт странице на страници нашег мисионарског блога.

Мало упутство за људе који не знају за овај пројекат, којима се ово допада али не знају на који начин да помогну. Најбоље је да одштампате у боји ова два броја (по шест страница за сваки број зидних новина) и однесете старешини свог парохијског храма да погледа. Новине би требало да стоје на огласној табли или неком другом прикладном месту близу уласка у храм, тако да људи који желе дубље да се упознају са нашом вером могу несметано да приђу и прочитају а да не сметају другима.

Новине су замишљене тако да се прве три странице налазе у горњем реду, а преостале три странице у доњем реду, да буде најпрегледније за читање и да не заузима притом много места.

Број посвећен Страсној седмици можете преузети овде.

Број посвећен Васкрсу можете преузети овде.

Кључне речи:

Рубрика: Мисионарска литература

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *