Зидне новине за Празник Ваведења (ПРЕУЗМИТЕ)

Зидне новине за Празник Ваведења (ПРЕУЗМИТЕ)

Предлажемо вашој пажњи нови број зидних новина нашег мисионарског центра посвећених великом Празнику Ваведења. Можете прочитати беседу Светог Григорија Паламе посвећену Празнику, размишљање оца Георгија Максимова о савременој појави у умовима људи који долазе у Цркву која је у вези са овим празником; Свети Теофан Затворник даје сјајан савет како избећи чамотињу у тренуцима усамљености; о. Љубо Милошевић објашњава смисао паљења свећа у храму, схиигуман Авраам Ридман говори о теми којој би данас многи морали да обрате доста пажње – правилној припреми за крај света и на крају – Свети Јустин Ћелијски показује величину проблема која лежи у одсуству мисионарске свести у Православној Цркви и начине на који се он може решити.

Одштампајте ових шест листова у боји, однесите у свој храм, питајте старешину за благослов да стоје близу улаза у храм и уз Божију помоћ, многима ове новине могу да буду од користи.

Новине можете преузети овде.

Кључне речи:

Рубрика: Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *