Зидне новине за празник Светог Великомученика Димитрија (ПРЕУЗМИТЕ)

Зидне новине за празник Светог Великомученика Димитрија (ПРЕУЗМИТЕ)

Предлажемо нови број зидних новина посвећених великом Светитељу наше Цркве – Великомученику Димитрију. Прочитајте беседу Светог Јустина Ћелијског посвећену празнику – да ли ми имамо неки изговор за грехе; Свети Николај Жички објашњава да ли реникарнација има везе са Христовим учењем и како се објашњавају нека од места из Библије која на први поглед могу да оправдају ово далекоисточно учење; Архимандрит Рафаил Карелин пише о великом духовном проблему нас савремених православних хришћана, када тражимо од Бога све, само не Њега Самог; прота Артемије Владимиров нас подсећа колико је важно и неопходно сећати се наших родитеља, бринути о њима и о њиховом духовном здрављу; свештеник Валерије Духанин говори о пороку пушења, а направљен је и избор из ризнице бисера светоотачког Предања.

Преузмите новине, однесите их у свој храм, новине могу да стоје и током суботе и недеље уочи Празника, важно је да што више људи види и прочита новине, извуче духовну корист и поуку за себе.

Помозите мисију наших парохија!

Новине, можете преузети овде.

Кључне речи:

Рубрика: Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *