Зидне новине за Празник Архангела Михаила (ПРЕУЗМИТЕ)

Зидне новине за Празник Архангела Михаила (ПРЕУЗМИТЕ)

У новом броју зидних новина које вам предлажемо можете прочитати беседу Аве Јустина на овај Празник, веома корисне савете Светог Игњатија Брјанчанинова о молитвеном правилу; беседу Светог Василија Великог на тему на коју се многи данас, и учени рекло би се, хришћани саплићу – о томе да Бог није узрок зла, али и да управо Бог кажњава; затим ту су и златне речи Свештеномученика Владимира Кијевског о делу које је за родитеље врло важно – уочавању и одсецању главне страсти код деце. Свештеник Павле Гумеров говори о великом савременом проблему лоше навике псовања, а Старац Јефрем Аризонски нас очински саветује да трезвено размислимо о свету који нас непрестано обмањује и заводи.

Преузмите новине, однесите у свој храм, помозите парохијску мисију Цркве. Питајте старешину свог храма да новине стоје близу улаза (на огласној табли можда) пар дана уочи самог Празника и дан-два након њега, када велики број и нецрквених или малоцрквених људи долази да запали свећу, прече славски колач. Новине се одштампају у боји, прве три странице постве у горњи ред, а последње три у реду испод њих тако да је прегледно и за читање, а не заузима ни место.

Новине преузмите овде.

 

 

Кључне речи:

Рубрика: Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *