„U sadašnje vrijeme vaš suvišak da bude za njihov nedostatak…“ (2 Kor. 8:14) – saradnja PMC „o. Danil Sisojev“ sa misionarskom parohijom svetog apostola Tome u Johanesburgu

„U sadašnje vrijeme vaš suvišak da bude za njihov nedostatak…“ (2 Kor. 8:14) – saradnja PMC „o. Danil Sisojev“ sa misionarskom parohijom svetog apostola Tome u Johanesburgu

Naš misionarski centar imao je veliku čast da još jednom sarađuje sa predanim misionarom naše SPC, arhimandritom Pantelejmonom Jovanovićem. Ovoga puta smo pripremili 1000 džepnih ikonica (7×10 cm) Hrista Spasitelja i Presvete Bogorodice sa Isusovom molitovom i „Dostojno jest“ na zulu jeziku i 600 naprsnih krstića. U prilogu vam poklanjamo fotografije iz misionarske posete Vladike Davida Ninova (Ohridska Arhiepiskopija) i arhimandrita Pantelejmona našoj braći u Tembisi, Johanesburg.

* * * * *

Sveti Makarije Gluharev, apostol Altaja, govorio je da su misionari najveći dobrotvori za narod iz koga potiču. Zašto? Zato što Gospod obilno izliva blagoslove na narod iz koga su izašli misionari da prosvećuju narode „koji sjede u oblasti i sjeni smrti“, koji im javljaju Onog Koji je jedino novo pod suncem, jedini smisao ljudskog postojanja. Dakle, misionari su istinski dobrotvori naroda. Zato je najvažnije da se pre svega stalno molimo za oca Pantelejmona i ostale misionare Pravoslavne Crkve danas. Pozivamo vas da se priključite našem projektu „500 x 100“ da bismo zajedno još više mogli da budemo od pomoći onima koji su u prvim redovima u borbi za spasenje ljudskih duša.

4

2

1

3

7

9

6

Rubrika: Pomogli smo..., Projekat 500x100

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Nije ostavljena mogućnost za pisanje komentara.