„У садашње вријеме ваш сувишак да буде за њихов недостатак…“ (2 Кор. 8:14) – сарадња ПМЦ „о. Данил Сисојев“ са мисионарском парохијом светог апостола Томе у Јоханесбургу

„У садашње вријеме ваш сувишак да буде за њихов недостатак…“ (2 Кор. 8:14) – сарадња ПМЦ „о. Данил Сисојев“ са мисионарском парохијом светог апостола Томе у Јоханесбургу

Наш мисионарски центар имао је велику част да још једном сарађује са преданим мисионаром наше СПЦ, архимандритом Пантелејмоном Јовановићем. Овога пута смо припремили 1000 џепних иконица (7×10 cm) Христа Спаситеља и Пресвете Богородице са Исусовом молитовом и „Достојно јест“ на зулу језику и 600 напрсних крстића. У прилогу вам поклањамо фотографије из мисионарске посете Владике Давида Нинова (Охридска Архиепископија) и архимандрита Пантелејмона нашој браћи у Тембиси, Јоханесбург.

* * * * *

Свети Макарије Глухарев, апостол Алтаја, говорио је да су мисионари највећи добротвори за народ из кога потичу. Зашто? Зато што Господ обилно излива благослове на народ из кога су изашли мисионари да просвећују народе „који сједе у области и сјени смрти“, који им јављају Оног Који је једино ново под сунцем, једини смисао људског постојања. Дакле, мисионари су истински добротвори народа. Зато је најважније да се пре свега стално молимо за оца Пантелејмона и остале мисионаре Православне Цркве данас. Позивамо вас да се прикључите нашем пројекту „500 x 100“ да бисмо заједно још више могли да будемо од помоћи онима који су у првим редовима у борби за спасење људских душа.

4

2

1

3

7

9

6

Рубрика: Помогли смо..., Пројекат 500x100

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Није остављена могућност за писање коментара.