Реални допринос унутрашњој мисији наше СПЦ – преузмите мисионарску брошуру!

Реални допринос унутрашњој мисији наше СПЦ – преузмите мисионарску брошуру!

У испуњавању заповести о мисији, као и свакој другој, веома је важно да будемо будни и користимо сваку прилику коју нам Господ даје. Свештеномученик Данил Сисојев је у свом храму знао да препозна и искористи ове прилике и овај мисионарски пројекат је замишљен да у некој мери то оствари. Погледајте о чему се ради!

Предлажемо свим заинтересованим и активним свештеницима, свештеномонасима и лаицима мисионарску брошуру у којој се налазе кратке поуке Светих Отаца и савремених подвижника о свим актуелним и важним питањима наше вере и живота, које на доступан и ненаметљив начин могу да помогну нашем човеку (коме живот у Цркви није близак и драг срцу, који можда не жели да слуша проповед, коме доста ствари није јасно или има искривљено схватање о суштини православног живота) да чује оно што је најважније.

Замисао је да, ко је заинтересован, може слободно да преузме брошуру са линка испод и да је одштампа у штампарији по повољним ценама. О тиражу бисте сами донели одлуку на основу процене колико људи долази у храм или манастир за велике празнике. Прва велика прилика је Празник Христовог Рођења, затим је ту Богојављење, затим долази време Великог Поста, много људи долази за Лазареву суботу и Васкрс у храм.

Ту прилику треба да искористимо, тада „риба сама улази у мреже“ (израз оца Данила Сисојева). Били бисмо срећни када би наш мисионарски центар имао могућности да ову брошуру одштампа у тиражу од неколико десетина хиљада примерака и да шаље заинтересованим храмовима, али то нисмо у могућности да урадимо. Ко зна, можда Господ на овај начин жели да више људи буде укључено у извршавање заповести о љубави према ближњем.

Питајте своје свештенике, старешине у манастирима у које одлазите, ништа се не тражи, него управо супротно, нуди. Неко може да искористи прилику и да прилогом за штампу за свој храм итекако помогне душама драгих људи који су већ прешли у вечност.

Нема ничег узвишенијег на земљи од служења Цркви. Помозимо мисију наше Мајке Цркве! „Једино Црква даје смисао и цену земном постојању, једино служење Цркви даје смисао нашој земаљској делатности. Ако се не служи Цркви – нема никаквог смисла за било какву делатност и нема за шта да се живи на свету Божијем“ (Свештеномученик Иларион Тројицки).

Брошура „Најважније о вери и животу“ – ПДФ

Корице за брошуру „Најважније о вери и животу“ – ПДФ

Кључне речи:

Рубрика: Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *