„Праведник ће се спомињати увек“ (Пс. 12:6) – Упокојио се Апостол Гватемале, о. Андрес Жирон

„Праведник ће се спомињати увек“ (Пс. 12:6) – Упокојио се Апостол Гватемале, о. Андрес Жирон

Молимо све православне хришћане да се помоле за душу упокојеног оца Андреса Жирона, једног од најистакнутијих мисионара данашњице, Апостола Гватемале. Слуга Божији преко кога је Господ изградио и гради Лађу Спасења међу племенима Маја је два дана након свог 67-ог рођендана, 16. фебруара 2014. године, уснуо у Христу, након дуге борбе са дијабетесом.

Наш мисионарски центар је већ писао о њему и његовој улози у уласку Светог Православља у Гватемалу. Велики борац за свој народ, отац народа у правом смислу те речи, цео свој живот је посветио борби за племена Маја. О њима је бринуо и телесно али и духовно. Борио се за њихова права, трудио се да им омогући бољи живот, био је посланик у парламенту Гватемале, заступао интересе свог народа и у Уједињеним Нацијама, изградио више од 42 села и 338 храмова, изборио се за право да сиромашне породице добију парче земље од кога би се издржавали.

Што је неупоредиво важније, овај пожртвовани човек се бринуо и за бесмртне душе људи које је толико волео. Бивши римокатолички свештеник, након духовног трагања одлучио се да постане члан Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве. Његова „Православна црква Гватемале“ од 2010. године ушла је под окриље Констатинопољске Патријаршије, под омофор Митрополита Атинагоре, егзарха Мексика, Централне Америке, Колумбије, Венецуеле и Карипских острва. Архимандрит Андрес је са собом у Цркву увео и десетине хиљада људи који су га пратили као оца, јер су видели и осетили његову љубав и жртву за њих. Још дуго, дуго ће племена Маја осећати љубав оца Андреса између осталог и преко свештенства и катехизатора који неуморно раде у народу Гватемале, а које је све обучио, припремио и својим примером надахнуо.

Помените слугу Божијег, упокојеног оца Андреса! Помените у својим молитвама и Цркву у Гватемали, хиљаде духовних чеда великог борца за Истину…

Јер неће посрнути довека, праведник ће се спомињати увек“ (Пс. 12:6)

Рубрика: Православље у..., Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Није остављена могућност за писање коментара.