Ново издање ПМЦ „о.Данил Сисојев“ за Христову „најмању браћу“ (Мт. 25:40)

Ново издање ПМЦ „о.Данил Сисојев“ за Христову „најмању браћу“ (Мт. 25:40)

Хвала Господу! Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ успео је да, уз помоћ наших верних донатора, одштампа драгоцени савет Преподобног Серафима Вирицког „То од Мене долази“ на кијуку језику. Ова мала књижица ће бити поклон православних хришћана Српске Православне Цркве нашој браћи у Кенији, православним хришћанима парохије светог Антонија Великог, на челу са о.Филипом Гатаријем. Овим дијалектом говори велики део народа Кеније, између осталог и најсиромашнији слојеви у друштву. Зато смо желели да им дарујемо овај кратки текст светог Серафима, који, иако и кратак, представља праву духовну ризницу и потпору на тешком и трновитом уском путу ка Христу.

Овако изгледају корице за ову књигу.

У прилогу вам поклањамо предговор који је за ово издање написао ђакон Георгије Максимов, један од најистакнутијих мисионара данашњице.

* * * * *

Предговор – Ђакон Георгије Максимов

У животу верујућег православног хришћанина нема ничег случајног или бесмисленог. Све што се догађа у нашем животу догађа се између нас и Бога. И пријатно и непријатно – све се шаље од Бога са одређеним циљем, усмереним да нам помогне у спасењу. Када верујући човек разматра духовни смисао догађаја који се одвијају, он је у стању да их окреће на своју корист. Ова мала књига помаже да се види Бог у догађајима нашег живота, посебно у догађајима који су тешки и жалосни.

Свештеномученик Данил Сисојев, истакнути руски мисионар који је убијен за Христа 2009. године сматрао је да је у овом тексту на најбољи начин изложено искуство које су стекле хиљаде руских Новомученика у логорима Совјетског Савеза. Он је писао: „ово је писмо преподобног Серафима Вирицког (†1949), послато његовој духовној кћери која се мучила у комунистичком затвору. У њему је одблесак најдубље молитвене тајне, откривене у беседи Бога са душом човека. Ово је духовно завештање Старца обраћено и свима нама. Оно има не временски, већ вечни значај. Зато што је дошло ван граница видљиве васељене, од Бога Који љуби, из Чијих руку је Црква и испила горку чашу очишћујућих страдања“.

Ова књига нам помаже да схватимо тајну страдања и помаже да нађемо узрок нашег страдања. Тај узрок је увек у нама, не изван нас. Узрок је у нашој привезаности за грех, од чега нас може исцелити само горки лек. Свети Василије Велики је говорио да постоји право зло – грех, нарушавање воље Божије. То зло зависи само од нас. Постоји и привидно зло које је у реалности добро – то су страдања и жалости које нам се догађају. Ово друго зло Бог користи да би нас очистио од првог зла, то јест, правог зла. Преподобни Серафим Вирицки објашњава како се то догађа.

Рубрика: Помогли смо..., Пројекат 500x100

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Није остављена могућност за писање коментара.