Зидне новине за Педесетницу – ПРЕУЗМИТЕ!

Зидне новине за Педесетницу – ПРЕУЗМИТЕ!

Предлажемо нови број зидних новина за празник Педесетнице, рођендан Христове Цркве. У овом броју можете прочитати објашњење Светог Јустина Ћелијског зашто је Педесетница толико важна за нас; Митрополит Атанасије Лимасолски нам објашњава шта је најважније у Цркви за нас, шта пре свега треба да тражимо у Цркви; Свештеномученик Иларион Тројицки објашњaва чије је Свето Писмо на које се данас позивају толики људи који су ван Цркве; Свети Филарет Московски говори о ономе што сви често заборављамо; Света царица Александра даје врло вредне савете о очувању брака у наше немирно време; а о. Георгије Максимов говори о духовној радости која прати сваког мисионара који се труди за Бога.

Преузмите новине, однесите их у свој храм, помозите ближњем који може у овим саветима да добије драгоцену духовну храну на путу ка Христу…

Новине преузмите овде.

Кључне речи:

Рубрика: Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *