Вечнаја памјат чудесном баћушки – оцу Данилу Сисојеву – Мученику за Христа! – Сергеј Носенко, главни уредник часописа „Благодатни Огањ“

Вечнаја памјат чудесном баћушки – оцу Данилу Сисојеву – Мученику за Христа! – Сергеј Носенко, главни уредник часописа „Благодатни Огањ“

Познавао сам се са оцем Данилом око двадесет година, од времена када је, још као ђак долазио код нас у храм, да пева за певницом. Управо са оцем Данилом смо 1998. године замислили издање часописа „Благодатни Огањ“, разрадили његову концепцију.

Отац Данил је био стални сарадник часописа, писао је значајне текстове у одбрану православног учења од свих могућих модернистичких изопачења.

Можемо се сетити његовог првог текста у нашем часопису „Париско богословље и нео-обновљенаштво“, која и до сада није изгубила на својој актуелности, његове блистави текстови у „Благодатном Огњу“ против антихришћанског, еволуционистичког схватања настанка живота, текстови против католичког прозелитизма у Русији, у заштиту православног учења и пресуштаствљењу Светих Христових Тајни.
Отав Данил је био веома начитан човек, владао је заиста енциклопедијским знањем у богословљу, што би могло код некога да изазове одређену ароганцију и надменост, међутим, он је увек остајао смирен, срдачан и главно је, веома радостан човек, који је увек доступан за сваки разговор. Ја сам му се често обраћао ради разјашњења сложених питања и захвалан сам му за много.
Увек су ме задивљавали истинско хришћанско смирење у њему и добродушност у вези са својим критичарима. Чак и након што су се, пре две године, појавиле неке несугласице између нас и о.Данила и он је изашао из редакцијског савета, он је наставио да сарађује са нашим часописом и прошле године је, специјално за „Благодатни Огањ“ написао текст, посвећен заштити Чуда Благодатног огња.
Просветитељска делатност међу оца данила међу иновернима биће златна страница у историји руског православног мисионарства: отац Данил је био истински мисионар, који се није бојао никаквих претњи и добар пастир Христове Цркве.

Вечнаја памјат чудесном баћушки – оцу Данилу Сисојеву – Мученику за Христа!

Сергеј Носенко,
главни уредник „часописа „Благодатни Огањ“

* * * * *

Колику вредност има часопис „Благодатни Огањ“ и колики је његов значај за очување истинског, светоотачког Православља говори и награда коју је главном уреднику „Благодатног Огња“, Сергеју Носенко, уручила Његова Светост, блаженопочивши Патријарх московски и све Русије, Алексеј II

http://www.svetosavlje.org/vesti.php?action=fullnews&showcomments=1&id=472

Рубрика: Житије, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *