УВОД

Православни Катихизис Светог Филарета Московског

„Опширни хришћански катихизис Православне Васељенске Источне Цркве“ је тренутно главна вероучитељна књига Руске Православне Цркве. Овај Катихизис је потврђен низом одлука Светог Синода и зато се његов ауторитет не може поредити ни са једном другом вероучитељном књигом.

Предложено издање је предвиђено за индивидуално и групно изучавање апостолске вере, које се неповређено чува у нашој Православној Цркви.

Српско издање Катихизиса је објављено под називом „Основе Православне Вере“, у издању Светигоре, 2000. године. Катихизис је превео Младен Станковић. Библијски цитати Новог Завета су из Издања Светог архијерејског Синода СПЦ, издање 1997. године, а из Старог Завета су у преводу Ђуре Даничића.

Подела на 50 часова претпоставља да садржај Катихизиса буде усвојен за годину дана.

 Како се користити овим издањем?

Прво се може прочитати основни текст у форми питање – одговор. У низу места састављачи су додали и низ коментара који омогућавају да се боље проникне у садржај текста.

Рубрика: Uncategorized

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *