Обраћање Патријарха московског и све Русије Кирила поводом смрти оца Данила Сисојева

Обраћање Патријарха московског и све Русије Кирила поводом смрти оца Данила Сисојева

Јулији Сисојевој, рођацима, ближњима

и парохијанима храма Светог Апостола Томе

Изражавам саучешће у вези са смрћу свештеника Данила Сисојева, злочиначки убијеног у храму Божијем.

Отац Данил био је широко познат православним хришћанима не само у престоници, већ и у многим другим епархијама. Његови ревносни напори на њиви проповеди речи Божије, брига о привођењу људи вери Христовој, брига о духовним потребама младих изазвали су уважавање сабраће пастира и представника друштва.

Заједно с тим, његова чврста мисионарска позиција и надахнута слика печатили су се у свести људи, који су тражили пут ка храму, снагом, емоционалношћу, дубином пројављене вере и надањем на Господа.

Он е увек био пример испуњења апостосле речи, који призива: „Господа Бога освећујте у срцима својим, свагда спремни са кротошћу и страхом на одговор свакоме који тражи од вас разлог ваше наде“ (1 Петр. 3:15).

Господ је призвао Себи Свог верног слугу, даровавши му могућност да се јави као Исповедник Вере и Мученик за дело Јеванђелске Благовести.

Надам се да ће Победник смрти, Господ наш Исус Христос, увести душу верног слуге и служитеља олтара у насеља праведника, прибројати „свечаном сабору и Цркви првородних, записаних на небесима… и духовима савршених праведника“ (Јевр. 12:23).

Молим се Господару света да укрепи срца рођака, другова и духовних чеда убијеног пастира и да им дарује снагу и храброст у искушењу које их је задесило.

Вечна памјат новопредстављеном јереју Данилу

+ КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И СВЕ РУСИЈЕ

http://www.patriarchia.ru/db/text/940065.html

Рубрика: Житије, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *