Православна мисија у Танзанији

Православна мисија у Танзанији

Православље се брзо шири у Букобској епархији, у Танзанији. Епархијална мисија усмерена је на повећање броја заједница и верних, повећање знања о Православној вери међу новопросвећенима и пројављивању Вере добрим делима.
Ови напори су веома плодотворни; тако се 2003. године појавило 20 нових заједница, више од 3000 људи је примило Свето крштење, било је више од 100 венчања. У епархији има 140 православних заједница, 220 свештеника, који имају подршку Православне мисије.
Постигнути су значајни успеси у обуци свештеника и катехизаторском раду. 2003. године првих десет студената је завршило катехизаторску школу Кисизики. Четворо њих је било рукоположено за ђаконе а шест је послато на дужности катехизатора. У 2003-2004. години још 17 ученика је приступило обуци за црквено служење.
Присутност пустиња представља одређене тешкоће за свештенослужитеље, јер стање пута чини путовање отежаним. Преосвећени Јероним, епископ букобски путује на старом аутомобилу, који није у стању да дође до неких крајева епархије и посети паству. У најближој будућности он се нада да ће добити нови аутомобил и 100 бицикли за свештенике и вероучитеље.
У целој епархији редовно се одржавају часови у изучавању Светог Писма, а прошле године је било подељено више од 600 књига Светог Писма. Прошлог децембра било е изграђено 9 црквених зграда и најстарија школа, планира се изградња болнице, два манастира и прихватише за 50-оро деце.

http://www.pravoslavie.ru/cgi-bin/sykon/client/display.pl?sid=247&did=1456&do_action=viewdoc

Рубрика: Православље у..., Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *