Позив за учешће у једном мисионарском пројекту током Великог Поста!

Позив за учешће у једном мисионарском пројекту током Великог Поста!

Желели смо да вас позовемо на учешће у једном мисионарском пројекту нашег центра који је актуелан у наредном периоду, у дане Великог и Часног Поста. Погледајте о чему се ради.

Наш мисионарски центар је припремио летке са поукама Светог Владике Николаја Жичког за сваку недељу Великог Поста „Срце уз Часни Пост“ – у питању су поуке из „Мисионара“ који је уређивао велики Николај.
Дакле, за сваку недељу Великог Поста је припремљена његова поука за конкретну недељу. Мишљења смо да ће то користити многим нашим људима који у храм долазе током Поста, пале свеће, буду на служби и причесте се али не хране своје душе читањем Писма и поукама Отаца.
Молимо вас да одштампате по примерак ових летака и питате старешине својих парохијских храмова да ли би били вољни да ови леци стоје у храмовима током Поста. Наравно, одговарајући летак за конкретну Недељу Поста.
Први летак би требало да стоји на Литургији наредне недеље, тако да се поука за прву недељу Поста чита током седам дана до Недеље Православља, када би требало да у храмовима стоји летак посвећен Другој Недељи; на Литургију у Другој недељи, недељи Григорија Паламе треба да стоји летак за Трећу недељу и тако до краја Поста.
Што се самих летака тиче: припремљени су у формату А5 (половина А4 папира), у црно-белој боји, тако да се могу лако и јефтино одштампати у одређеном тиражу. Ви можете са старешином храма да се договорите који би тираж био, у зависности од величине храма број примерака би могао да се креће од 300 па до 500?
На полеђини сваког летка стоји лого нашег центра као и информација да се налазимо у саставу Мисионарског одељења Српске Православне Цркве тако да не би требало да постоји проблем са питањем ко смо, одакле смо и да ли смо препознати од стране Епископата наше Цркве.
Ово је добар начин да помогнемо унутрашњу мисију (катехизацију) нашег народа током светих дана Поста. Не захтева се од нас много времена, новца или физичке заокупљености. Важно је само да на време обезбедимо да одговарајући леци стоје у храму у одговарајуће време током Поста.
Ево начина да сви реално учествујемо у испуњавању Христове заповести.
Нека то буде наш подвиг током Великог Поста за спасење нашег ближњег, подвиг који неће бити заборављен од стране Онога Који је некада рекао и Који ће још једном рећи Своје чувене речи: „Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове Моје најмање браће, Мени учинисте“. (Мт. 25:40).

Молимо вас да нам пишете ако старешине ваших храмова буду пристале да леци стоје код њих, корисна је информација да се зна у колико храмова ће стајати леци Светог Николаја, а такође и да имамо информацију са којим смо свештеницима на неки начин остварили контакт. Ко зна, можда Господ уреди да послужимо још некако тим конкретним парохијама.

Ево летака.

https://drive.google.com/open?id=0B_NDMMAjQUPbVnk2QW5MMWdoSDg

 

 

Кључне речи:

Рубрика: Мисионарска литература, Савремена мисија Цркве

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *