Помозите мисију наше Цркве – преузмите ЗИДНЕ НОВИНЕ за ваш храм!

Помозите мисију наше Цркве – преузмите ЗИДНЕ НОВИНЕ за ваш храм!

Желели смо да вас обавестимо о једном новом пројекту који ће ако Бог да, бити од користи многима у нашој СПЦ. За то је потребна ваша помоћ. Ево о чему се ради. Испод можете преузети први број зидних новина нашег мисионарског центра. Зидне новине се састоје од 6 страница, требало би да се одштампају у боји и, уз дозволу старешине храма или манастира у који одлазите на богослужења, залепи за огласну таблу тако да људи који ће у већем броју у наредним данима долазити у цркву могу да прочитају поуке Светих Отаца, одговоре на савремене проблеме, итд. Новине су замишљене тако да прве три странице буду залепљене у горњем реду, а преостале три у доњем, тако да се добије једна целина.

Преузмите први број на адреси и испод и поразговарајте са својим свештеником да стоји и у вашем храму. Наш мисионарски центар је у саставу Мисионарског одељења наше Цркве, имамо благослов за нашу делатност од стране Светог Синода, поуке у новинама су од Отаца и истакнутих црквених писаца данас тако да никаквих сметњи нема да новине стоје у храму, а могу да донесу корист. Такође, храм не сноси никакве трошкове јер свако од нас може да одштампа 6 папира у А4 формату у боји и да залепи на огласну таблу, тако да и са те стране не постоје тешкоће за храм. Ово је један од одличних начина да се покрене (или побољша) мисија саме парохије, искуство и других Помесних Цркава то показује. О томе сведоче и речи Патријарха московског Кирила: „Треба обратити пажњу на овај користан пројекат и активније користити његове могућности у парохијском служењу!“

Хајде да заједно током Великог Поста помогнемо и духовно свом ближњем!

Преузмите зидне новине, овде.

Преузмите и други број зидних новина посвећених Благовестима, овде.

Кључне речи:

Рубрика: Мисионарска литература

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Коментари (1)

Повратни Линк | RSS Feed Коментари

  1. Иван каже:

    Помаже Бог.
    Похваљујем подухват са зидним новинама, а само бих желео напоменути да је изостављен прелом текста. То може да се одрази лоше на читљивост и пријемчивост изгледа уопште. Ову верзију је можда касно исправљати (можда и није) пошто је већ подељена по мрежи али ако их буде препоручујем да обратите пажњу и на тај детаљ. Хвала и опростите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *