Пар речи о најдревнијем глобалном планетарном пројекту – Свештеномученик Данил Сисојев

Пар речи о најдревнијем глобалном планетарном пројекту – Свештеномученик Данил Сисојев

Предлажемо вашој пажњи неколико врло занимљивих размишљања великог мисионара Цркве 21. века, оца Данила Сисојева из његовог тумачења књиге Пророка Данила. Прочитајте о најдревнијем глобалном пројекту, о разлозима доласка Антихриста, о улози музике у ‘демократским’ револуцијама и др.

*

Данас људи много говоре о глобализацији и заиста постоји светски глобалистички пројекат, ако желите, јудејско-протестантски. Јудејски је по замисли, пошто Јевреји одавно желе да добију власт над целокупним финансијским и политичким светом, али истовремено и протестантски.

Ради се о томе да је на Западу и посебно у Америци, протестантизам добио посебну нијансу: тамо сматрају да узвишавање јудаизма представља знак приближења Христа. У неком смислу је то, наравно, истина, зато што ће узвишење јудаизма довести до доласка Антихриста, а затим ће доћи Христос. Протестанти сматрају да ће узвишење јудаизма довести до обраћања Јудеја у хришћанство, а затим ће тобож бити хиљадугодишње царство на земљи. У питању је јерес која се више пута осуђивала на Васељенским Саборима.

Постоји и друга глобализација – муслиманска, за коју знају сви. Муслимани покушавају да на нивоу планете уведу владавину ислама. Целокупни терор који се сада дешава, усмерен је на остварење ове исламске идеје – ради планетарне владавине ислама. Овај програм постоји и он је познат.

Постоје и мање познати, али због тога никако лошије реализовани програми планетарног ширења будизма и хиндуизма. Они су такође врло ефикасни, можда чак ефикаснији од ислама, јер ислам иде на нивоу политике, а они су на нивоу људских умова.

У Француској је реално око 5% хришћана (римокатолика и православних који иду у храм) и око 13% будиста. Крштених у Француској је око 52%, али су ови људи крштени по њиховим ритуалима, исторемени и будисти и хиндуси и чак (има и таквих) муслимани. Све то није случајно повезано са овим глобалним пројектом.

Глобализација разара светске културе, јединственост националних култура, разара нацију, националну држацу. Свуда је ‘Мекдоналдс’ – сви жваћу исте жваке, свуда певају исте песме.

Међутим, ми заборављамо да постоји још глобалнији пројекат који је почео пре америчко-јудејске глобализације – у питању је светска проповед Православља. Православна Црква је најаутентичнија глобална организација која такође уопште не уважава културе ако оне противрече Христу – она их просто може уништити…

Хришћанство не уништава народе, оно не призива на уништење, међутим, оно све обухвата и уводи у глобалнији планетарни пројекат који потиче од Бога. Треба да запамтимо да се овај глобални пројекат припремао током многих-многих векова пре него што је почео. Овај глобални пројекат је почео од тренутка Педесетнице. Међутим, пре њега се одвијао дуги припремни посао, који су већ водиле не људске силе.

Ви сигурно већ схватате да иза американизације и исламизације стоје очигледно силе кнеза овога света. То се види по њиховим плодовима: „По плодовима њиховим познаћете их“ (Мт. 7:20). Иза хришћанства стоје много веће силе, па и припрема је почела много раније.

*

Неки говоре да не треба студирати, да је стећи високо образовање грех зато што оно развраћа, зато што, уопште, намеће лажни систем вредности. Ово је лажна представа. Например, о. Николај Гурјанов је благосиљао свима стицање високог образовања и говорио да оно многе приводи Богу.

*

Шта мислите, зашто се Патријарх сусрео са Јељцином? Зато што је Патријарх такође читао књигу Пророка Данила, он зна да се сви владари у свету, сви: и зли и добри – не постављају без воље Божије, са различитим циљевима. На пример, Јељцин је био постављен као разрушитељ. Али шта је он разрушио? Он је разрушио оно што је заправо и било зло. Он је разрушио Совјетски Савез, разрушио је диктатуру комунизма, схватате? И његова разарајућа сила је деловала, била је окренута на добро: Црква је добила слободу.

Зато се ми и на свакој служби молимо за власти, да Господ користи ове власти на добро. То не оправдава Јељцина, он је био разрушитељ од самог почетка, а такав је и остао. Само је Бог његову разрушитељску силу узео и усмерио где?

На комунизам. Схватате, он је разнео комунизам изнутра и то је то. Оно што нису могле да ураде све специјалне службе Запада, урадио је Јељцин сам. Уз помоћ низа националиста, наравно, али реално, ко је то учинио? Свемогући Бог је ту учинио. Он је пожелео и Он је учинио, а зашто?

И план Алена Далеса за разарање Русије изнутра ће Господ обратити на добро Русији. И његови покушаји да погуби омладину у Русији развратом и наркотицима неће постићи свој циљ. Зло остаје зло и за њега ће људи одговарати, али Бог то зло користи да би сломио нешто што смета Његовом народу.

Колико је дошло у храм родитеља наркомана? Бог користи све ради главног циља – за спасење људи. Бог не ставља на прво место благостање земаљских држава, из простог разлога што земаљске државе никада неће бити вечне. Вечно ће бити само једно Царство – Царство Господа Исуса Христа.

*

Обратите пажњу на догађаје које се дешавају у Кијеву [наранџаста револуција], који су се раније догодили у Југославији, Тбилисију. Сећате се чиме се тамо загревала омладина? Обавезно је као елемент револуције био и рок-концерт, који је утицао на људе да се ‘опусте’, лише разума и ломе све око себе. И заиста, на тај начин се из људи ствара био-маса, нека обезличена сила којом се може управљати.

Обратите пажњу да није случано што се у Православној Цркви музички инструменти користе само ради позивања у храм. У питању су звона, у древности су то биле трубе, али никако у храму. И то није случајно, јер Православна Црква не жели разлагање личности, не жели да се људи у Цркву претварају у гомилу. У цркви се чује појање, а не музика. Постоји разлика. Глас и бездушни звук имају потпуно различити значај.

На пример, у нашем црквеном појању главна је – реч. Постоји просто строга норма, захтева да појци пре свега предају текст. Зато се Црква увек борила са различитим мелодијским системима који су периодично проницали у Цркву из света, захваљујући којима се губи реч. На пример, Црква се својевремено борила са италијанском оперном музиком која је уништавала реч. И као резултат данас у нашим храмовима, оперске музике је заиста мало. Текст је усмерен на личност, на разум, а када човеку желе да убаце сугестије, онда почиње рок-концерт, а затим креће оно ‘гласај срцем’ када су се потпуно безумне одлуке пробијале помоћу рока и уз помоћ сугестије.

Ово су одређене, потпуно очигледне методе, оно што се данас назива неуролингвистичко програмирање (НЛП). Људи који стоје на челу тога су само марионете, иза њих су који желе да разоре личност људи јер је са разореном личношћу лакше радити, зато што је њихов циљ уопште уништавање личности. Управо зато у различитим култовима музика има тако масовни утицај.

Сада се у многим продавницама продаје медитативна музика чији задатак је јасан – релаксација, тј., опуштање. Опуштање је пуштање потока свести, то јест, човек треба да пусти поток свести и не контролише себе, већ да се, насупрот томе, опусти. А други духови, који стоје поред они се неће опуштати, они ће супротно томе, у тај поток свести и да се уплету. Узгред речено, из тога следи још и да само по себи коришћење таквих технологија не приводи обавезно зомбирању људи. Људи често говоре да се тако зомбирају, да није могуће избећи то, али су то само изговори.

*

На жалост, данас се три младића из вавилонске пећи не налазе међу Русима из неког разлога. Све су то у питању проклети Жидови, проклети комунисти, фашисти и други Американци – они су криви, а ми нисмо. ‘Ми смо Руси и са нама је Бог!’

Стварно? Али није јасно онда зашто смо ми, ако је већ Бог са нама, изгубили толико милиона људи за један двадесети век? Мудри човек би поступио као Азарија, рекао би: ‘Праведно си навео на нас све Твоје судове, јер смо заиста безаконо поступали, одступили смо од Светих Отаца’.

Заиста, пред револуцију није било у моди да се говори о Богу, као што и сада у ‘пристојном друштву’ није модерно да се говори о Творцу. Ја сам просто сведок томе (када сам имао прилике да гостујем на телевизији), како се мења физиономија наших водитеља када им говориш о Богу. Ја не говорим чак о директном преносу, већ о томе што се дешава иза камера. Код људи се ствара утисак да им говориш о нечему крајње неприличном.

Међутим, о крајње неприличном се и управо и може говорити, а ето, о Богу се не сме, то је нешто страшно, људе то тако узнемирава. Код њих се (као што је овде о Навуходоносору рекао Пророк Данил) мења изглед лица. То је заиста тако зато што за људе на врху друштвене власти, не државне власти, већ управо друштвене власти која утиче на мишљење људи око нас, Бог представља крајње туђе Биће, чију вољу они не желе да испуњавају.

*

Погледајте данашњу праксу. Долази, на пример, православни хришћанин у ресторан да попије кафу и стиди се да се прекрсти, стиди се да се прекрсти пред храмом када пролази, стиди се да на послу устане и прочита молитву Господњу пред јелом. Пророк Данил вас изобличава. Ако се човек стиди имена Христа Спаситеља, шта је Христос рекао? „Јер ко се постиди Мене и Мојих ријечи њега ће се Син Човјечији постидјети када дође у слави Својој и Очевој и светих анђела“ (Лк. 9:26). Не смемо се стидети свог хришћанства. Ако се људи саблажњавају зато што се ја молим, то је њихов проблем. Када је Господ проповедао, рекли су Му: „Знаш ли да фарисеји, чувши ту ријеч, саблазнише се?“ (Мт. 15:12), а Господ им је одговорио: „Свако дрво које није усадио Отац мој небески, искоријениће се. Оставите их, слијепи су вођи слијепима; а слијепи слијепога ако води, оба ће у јаму пасти“ (Мт. 15:13-14).

Господ није говорио да је потребно да се избегава саблазан свим средствима. Не сме се саблажњавати грехом, али ако се човек саблажњава добрим делима другог човека, то је само његов проблем. О томе јасно говори Свети Василије Велики у моралним правилима, када издваја три врсте саблазни. Саблазан доброг дела која не треба да представља никакву препреку; саблазан неутралног дела када је потребно снисходити немоћи човека; и саблазан греха – који представља двоструки грех, када човек не само сам  чинки грех, већ и другога саблажњава на то.

*

Данас се савремена светска империја такође оснажује, почиње да прождире људе  она захтева да се од људи узима што више слободе под предлогом борбе са тероризмом. Сада се уводе отисци палаца, електронски пасош и почиње да води потпуна контрола над човеком, а све под предлогом борбе за мир.

*

Зашто ће доћи Антихрист? Да ли зато што ће безбожници постати исувише безобразни? Не, уопште не зато. Безбожници су безобразни одувек. Господу је посебно одвратно када људи који су постали Његов народ постају одступници. Ето тада се и дешава казна Божија. Ради се о томе да се целокупна судбина света, по замисли Бога, одвија око богоизабраног народа. Сада је тај народ Православна Црква, а у древности је то био јудејски народ. Када богоизабраним народом почињу да руководе одступници, управо тада се појављује злочинац који ће сурово да кажњава тај народ.

*

Још је Свети Теофан Затворник приметио да када су Руси почели да воле римокатолицизам, дошли су Пољаци са ратом. Када су почели да говоре само на француском и да се заносе француском културом, дошли су Французи. Када су људи почели да сматрају да се и Јудеји такође спасавају, да они скоро да су анђели, они су и дошли на власт, а када су почели да заносе немачком философијом – дошли су Немци…. То је општи принцип Бога – Он кажњава управо оним чиме човек почиње да се заноси. Он даје могућност човеку да логички дође до краја: ‘Хоћеш рај на земљи – молим лепо, гради га, само ће ‘малкице’ да постане сличан конц-логору’.  Али што је хтео, то је и добио!

*

Данас се многи православни боје техничких новина, али се тога не треба посебно бојати. Није тако страшан ИНН (ПИБ у Србији – прим. прев.), није у томе главни залог власти Антихриста – он ће се учврстити магијом. Ако се говори о признацима Антихриста, онда реално њих има јако много, и они се не налазе само у пореској инспекцији.

На свакој станици метроа, шта пре свега лежи на полицама са књигама? Ђубре типа кримића, љубавних романа, а из области религије – магија, врачање, чаробњаштво. То су ти сами признаци Антихриста који приближавају његов долазак, јер ће он обманути људе управо магијским умећем, он ће чинити чуда, спуштати огањ са неба, како о томе говори Откривење, правећи пародију на Благодатни Огањ у Јерусалиму.

Власт Антихриста неће бити заснована на његовој сили, већ на сили сатане који ће се налазити у њему. И управо ће магијска сила привући људе њему. Људима ће бити важно чудо, није важно чије, није важним којим се именом оно врши. Ето то стремљење, та тежња ка сензацијама, та унутрашња болест душе, ако ћемо тако, та похота, тежња ка натприродном ће и уздигнути Антихриста на престо.

Највећи злочин одступника је што ће они тражити духовне силе било где.

*

Долазак Антихриста приближава и мишљење да постоје традиционалне и нетрадиционалне конфесије. Специјално се брише систем по коме се то може видети и оценити, а захваљујући томе се добија да људи мирне душе могу да буду увучени у свако служење сатани под маском традиције. Каква је разлика ако се човек традиционално или нетрадиционално клања сатани? Која је разлика?

*

Код нас данас многи Руси говоре да пред Револуцијом ми нисмо грешили, нисмо чинили безакоња, то су све зли Жидови, масони који су заузели православну Русију путем обмане и украли је од нас. Из таквих разговора, природно, ништа добро неће бити – то је однос без покајања према прошлости. Ако човек не жели да се покаје, не жели да преосмисли свој пут, пут свог народа, онда нам Господ неће опростити. Нема покајања – нема опроштаја!

 

Кључне речи:

Рубрика: Наслеђе оца Данила

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *