О мисији младих хришћана, јединству православних парохија… – Свештеномученик Данил Сисојев

О мисији младих хришћана, јединству православних парохија… – Свештеномученик Данил Сисојев

Желимо да вашој пажњи предложимо важне речи свештеномученика Данила о проблемима који постоје данас у нашој Цркви. О.Данил је указао на проблеме, али, што је још важније, пружио је и одговор и решење на те проблеме… Остварење у реалности савета светог Николаја Српског „не звечи, него ЛЕЧИ“. У речима свештеномученика Данила се јако добро види лек…

* * * * *

„…Исто тако се треба односити и према инославном мисионарству. На његов изазов треба одговорити проповедањем на нашим улицама. Многи ревносни млади хришћани траже себи улогу на њиви Цркве. Да се њихов благодатни неофитски (почетнички) порив не би претворио у пепео млакости коју Господ одбацује, потребно је да им се обезбеди поље за деловање.

Нека се они који себе осећају призванима на дело проповеди окупљају у кружоке за кратку мисионарску припрему и затим нека иду на улице, а најјачи могу да иду и у само гнездо непријатеља – на секташке скупове да проповедају Христа нашој браћи која су највише заблудела. Они који нису у стању да проповедају речју, нека јављају Истину на најсавршенији начин – својим добрим делима за које сада имају примену као никада раније. Нека формирају групе за помоћ болеснима и старима, нека брину о скитницама и бескућницима. „Да се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега Који је на небесима“ (Мт. 5:16).

Међутим, све те добре намере које већ сада делимично постоје, не могу да преломе ситуацију ако не буде било јединства између православних парохија. Сам Исус Христос је рекао: „По томе ће сви познати: да сте моји ученици ако будете имали љубав међу собом“ (Јн. 13:35). Какву љубав можемо да имамо када не знамо шта се догађа у храму у суседној улици?

Како несрећни заблудели секташи могу да сазнају да су православни хришћани истински Христови ученици при таквој нашој подељености?

 http://sysoev2.narod.ru/prozelit.htm

Рубрика: Из искуства мисионара, Наслеђе оца Данила, Свештеномученик Данил Сисојев, Христови мисионари

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Није остављена могућност за писање коментара.