„Мисионари! А зашто се трудите?“ – Свештеномученик Данил Сисојев

„Мисионари! А зашто се трудите?“ – Свештеномученик Данил Сисојев

Предлажемо обраћање човека који је својим животом показао ко је био и какав је био, дакле некога за кога је и Господ Бог посведочио да је био  Његов слуга, за разлику од свих нас који тек треба то да покажемо. Ми сви волимо да се „ушушкамо“ и да не размишљамо о „непријатним стварима“, јер „није то за нас“… живот, учење и крај о. Данила јасно показује шта је одувек био, шта јесте и шта ће бити истински мотив за бављење мисијом, који и чини успешним мисионара.

* * * * * *

Ето, професионални мисионари су се устремили на моју бедну душу, окривљујући ме за све смртне грехе, због једноставне констатације Божијег мишљења о погибељи некрштених (види Јн. 3:5). Имам питање за такве професионалце:
А зашто се трудите? Ако је могуће спасити се без Крштења и Причешћа, без правилног знања о Богу и без Његових светих заповести – зашто се онда напрезати?

Боље је пити текилу и организовати међурелигиозни дијалог 🙁
Зашто све то радити (мисионарити), ако ће и тако сви да се спасу? Па и Христово Име „Исус“ је некако неправилно – „Спаситељ“ у преводу. Од чега, питаш се, треба спасавати ако ће једноставно сјајни људи (небитно да ли су у питању амазонски демонопоклоници или просто „предивни атеисти“) и овако ући у вечни живот?
Уопште ево и мог предлога високопоштованим оцима – скините са себе крст.

Прво, то је непоштено. Aко се може ући у општење са Богом и мимо Исуса, онда Он и није Христос и није Син Божији, па и уопште, распеће на вашим срцима јесте – знак глупости. Господ би могао и паметније да поступи него да иде на тако страшну смрт.
И узгред, кога ви проповедате? Исуса Распетог? Јер само ми „православни фанатици“ признајемо да је Он – јединствени Пут, а Његова Јединствена Црква – јединствено место спасења. Зато ми и не дајемо одмора својим ногама и очима својим сна и одмора јер не желимо да било ко од људи погине, већ да сви достигну познање Истине.
Из тог разлога ја грешни и идем муслиманима, иако су 11 пута обећали да ће ме убити. А све зато што ми је жао тих несрећних заблуделих људи. Знам, као што зна и свака часна душа, да нема спаса без Христовог оправдања. Пред Праведним Богом не можемо да издржимо. И желим да што је мање могуће људи упадне у сатанине чељусти.
И лично питање свештенику Димитрију Карпенку:

Ви верујете да је Крст Исусов – јединствено средство нашег оправдања пред Богом?
Ви признајете чињеницу првородног греха којим су густо премазани сви некрштени?
Признајете Апостола Павла који је тврдио да нема ниједног праведног, да су сви сагрешили и лишени славе Божије, добијајући оправдање као дар због вере у Исуса Христа?
Ви уопште признајете постојање Сатане и његове власти над некрштенима (Еф. 2:1-6)
Признајете да је Православна Црква – јединствена Христова Невеста и да је без Духа Божијег Који ју је саздао и Који у Њој живи – немогуће видети Бога?

Какви су то мисионари који одбацују Голготу?

http://pr-daniil.livejournal.com/2009/01/22/

Кључне речи:

Рубрика: Наслеђе оца Данила, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *