Грчке монахиње се моле оцу Данилу Сисојеву као Светом

Солун, 5 октобар. ИНТЕРФАКС

Монахиње једног од највећих грчких манастира сматрају да се свештенику Данилу Сисојеву већ може молити као Светитељу.
„Ви већ не треба да се молите за оца Данила, већ да се молите њему самом“, рекла је дописнику „Интерфакс религије“ сестра Просдоки из манастира Благовести Богородице у Ормилији на полуострву Халкидики.
Она је такође изразила недоумицу што већ сада поштовање оца Данила није веома раширено у Русији.
По речима монахиње многи верни у Грчкој прослављају оца Данила заједно са мноштвом грчких Светитеља који су убијени за Православну веру од Турака.
Гроб оца Данила, по мишљењу саговорнице агенције може постати још једно од места у Русији које ће са посебном љубављу посећивати поклоници. До сада су се таквом светињом сматрале мошти Преподобног Серафима Саровског у Дивјеву.

http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=37651

Рубрика: Житије, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Коментари (1)

Повратни Линк | RSS Feed Коментари

 1. admin каже:

  Браћо и сестре трудбеници „Мисије“:
  Ако ово заживи, морамо да мењамо лого блога, ако Бог да (да не буде „О.“ него „Свјатиј“). Амин Боже удостоји нас грешне овога безначајног труда.

  Овако вам пишем, јер сам већ имао, лично, прилику да осетим моћ молитве заиста прозорљиве ормилијске игуманије.

  У Христу ваш,
  Угљеша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *