Филм свештеномуч. Данила о расколу у Македонији!

Филм свештеномуч. Данила о расколу у Македонији!

Драги оци, браћо и сестре,

имамо велику част да на нашем блогу представимо филм свештеномученика Данила и оца Георгија (Јурија) Максимова који су снимили о расколу у Македонији.

Филм је изузетно јак. У филму се види у како тешкој ситуацији се налазе наша браћа у Христу….

Заиста, они су прави Христови сведоци (мартири). Својим животом у Цркви Христовој сведоче Истину. Зато и трпе толике прогоне од стране македонских власти и расколника.

Наша дужност је да им помогнемо како год умемо.
Молитвено, али и финансијски…
А Господ ће нам стоструко вратити овде, а након смрти признати за Своје, јер
одговарајући Цар, рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте“ (Мт. 25:40)

Поред српског, постоји верзија на македонском и енглеском језику.

Дугујемо велику захвалност брату Владимиру Малићу, који нам је уступио овај сјајни филм. Нека му Бог врати како само Он уме и зна.

Верзија на српском језику.

[vimeo]http://vimeo.com/10321695[/vimeo]

Верзија на енглеском

[vimeo]http://vimeo.com/8129549[/vimeo]

Верѕија на македонском

[vimeo]http://vimeo.com/7745027[/vimeo]

Рубрика: Наслеђе оца Данила, Православље у..., Савремена мисија Цркве, Свештеномученик Данил Сисојев

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *