Данас је мисија главна тема Цркве! – Патријарх московски и све Русије Кирил (ВИДЕО)

Данас је мисија главна тема Цркве! – Патријарх московски и све Русије Кирил (ВИДЕО)

Од свег срца препоручујемо да издвојите мало времена и послушате излагање Свјатејшег Патријарха Кирила са прошлог свецрквеног скупа мисионара Руске Цркве. Радује истинска брига и свест коју Патријарх има за мисију, која се изражава и у строгим речима и захтевима које поставља пред мисионаре. Прави духовни отац верујућих РПЦ. И једино је тако и исправно. Ми у Цркви нисмо ту да би нам било „лепо у души“, нисмо ту да ништа не радимо и да све другима препуштамо („за то су задужени други“), већ се боримо за своје спасење. Један од главних путева за спасење је и преко нашег ближњег. Дај Боже да нам свима мисионарска свест Патријарха Кирила буде надахнуће и подстицај да помогнемо свом спасењу преко спасења свог ближњег.

 

 

Кључне речи:

Рубрика: Видео, Званични документи, Из искуства мисионара, Мисионарска литература, Савремена мисија Цркве, Христови мисионари

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *