20 писама Јеховином сведоку – Завршна реч – МИМИКРИЈА ИЛИ УГОВОР СА ЛАКРДИЈАШЕМ – Мирослав Радошевић

МИМИКРИЈА ИЛИ УГОВОР СА ЛАКРДИЈАШЕМ

Из свега наведеног очигледно је да су литература и учење Јеховиних сведока дубоко манипулативног карактера. Можда и превише да би био довољан само људски ум да га креира, јер вишеслојност заблуде у извесном тексту или учењу показује да иза ње стоји ум који је изузетно интелигентан, али по његовој сопственој опсесији извитоперивања, прекрајања, па чак и отворене лажи, очигледно је да не само да није добронамеран, већ оставља утисак подсмеха и презира према онима који његове креације прихватају. Зато ћете након ишчитавања неког текста увек изнова наилазити на заблуде, погрешна учења, алогичне закључке, а лингвистички простор у којем се заблуда налази ће се смањивати од целокупног текста, преко пасуса, реченице, дела реченице, речи, па све до интерпункцијског знака.

Када почнете откривати превару у једној јединој речи, јасно вам је да имате посла са неким ко је све предвидео унапред, а поред свега одаје и своју природу лакрдијаша. На жалост, његова лакрдија није смишљена да забавља, већ да свирепо убија. Системом искривљених огледала он уводи ум потенцијалног следбеника у свет крајње релативности.

Можемо констатовати да Јеховини сведоци тумаче само половину Светог Писма, јер тумаче ону половину којом поткрепљују своје учење, а игноришу или чак преправљају ону половину која им не иде у прилог. Тако једностраност и тенденциозност постају моћне силе манипулације скривеног лакрдијаша.

Ако свему придодамо научне полуистине, коришћене као аргумент у поткрепљивању истинитости учења; ако додамо потпуно нетачно изношење историјских чињеница, па и отворену лаж, коју неретко прати иронија или прикривена жеља за егзекуцијом оних о којима се лаже; ако додамо свесрдно коришћење незнања самих Јеховиних сведока, којима је незнање подметнуо за врлину изједначавањем појмова незнања и ништости духа; ако додамо гордост којом храни следбенике преко ласкавих речи у литератури; и да не набрајамо даље, – онда откривамо лице лакрдијаша који стоји иза свега. Њему Фауст није ни први ни последњи потписник уговора, јер најбаналнијом погрешном интерпретацијом медицинских чињеница и доказима који немају ни медицинску, а камо ли теолошку ваљаност, тај потпис изнуђује и од Јеховиних сведока. Најжалосније је што Јеховини сведоци у томе виде испуњавање воље Божије. Но, то и јесте најопасније оружје зла, мимикрија, која омогућава да га људи виде као добро. Стога, свако ко помишља да постане припадник секте Јеховини сведоци нека прво размисли са ким у ствари потписује уговор.

Амин – Слава Богу.

Рубрика: Uncategorized

О Аутору ()

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500x100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *