O misiji mladih hrišćana, jedinstvu pravoslavnih parohija… – Sveštenomučenik Danil Sisojev

O misiji mladih hrišćana, jedinstvu pravoslavnih parohija… – Sveštenomučenik Danil Sisojev

Želimo da vašoj pažnji predložimo važne reči sveštenomučenika Danila o problemima koji postoje danas u našoj Crkvi. O.Danil je ukazao na probleme, ali, što je još važnije, pružio je i odgovor i rešenje na te probleme… Ostvarenje u realnosti saveta svetog Nikolaja Srpskog „ne zveči, nego LEČI“. U rečima sveštenomučenika Danila se jako dobro vidi lek…

* * * * *

„…Isto tako se treba odnositi i prema inoslavnom misionarstvu. Na njegov izazov treba odgovoriti propovedanjem na našim ulicama. Mnogi revnosni mladi hrišćani traže sebi ulogu na njivi Crkve. Da se njihov blagodatni neofitski (početnički) poriv ne bi pretvorio u pepeo mlakosti koju Gospod odbacuje, potrebno je da im se obezbedi polje za delovanje.

Neka se oni koji sebe osećaju prizvanima na delo propovedi okupljaju u kružoke za kratku misionarsku pripremu i zatim neka idu na ulice, a najjači mogu da idu i u samo gnezdo neprijatelja – na sektaške skupove da propovedaju Hrista našoj braći koja su najviše zabludela. Oni koji nisu u stanju da propovedaju rečju, neka javljaju Istinu na najsavršeniji način – svojim dobrim delima za koje sada imaju primenu kao nikada ranije. Neka formiraju grupe za pomoć bolesnima i starima, neka brinu o skitnicama i beskućnicima. „Da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega Koji je na nebesima“ (Mt. 5:16).

Međutim, sve te dobre namere koje već sada delimično postoje, ne mogu da prelome situaciju ako ne bude bilo jedinstva između pravoslavnih parohija. Sam Isus Hristos je rekao: „Po tome će svi poznati: da ste moji učenici ako budete imali ljubav među sobom“ (Jn. 13:35). Kakvu ljubav možemo da imamo kada ne znamo šta se događa u hramu u susednoj ulici?

Kako nesrećni zabludeli sektaši mogu da saznaju da su pravoslavni hrišćani istinski Hristovi učenici pri takvoj našoj podeljenosti?

 http://sysoev2.narod.ru/prozelit.htm

Rubrika: Iz iskustva misionara, Nasleđe oca Danila, Sveštenomučenik Danil Sisojev, Hristovi misionari

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Nije ostavljena mogućnost za pisanje komentara.