Zidne novine za Praznik Vavedenja (PREUZMITE)

Zidne novine za Praznik Vavedenja (PREUZMITE)

Predlažemo vašoj pažnji novi broj zidnih novina našeg misionarskog centra posvećenih velikom Prazniku Vavedenja. Možete pročitati besedu Svetog Grigorija Palame posvećenu Prazniku, razmišljanje oca Georgija Maksimova o savremenoj pojavi u umovima ljudi koji dolaze u Crkvu koja je u vezi sa ovim praznikom; Sveti Teofan Zatvornik daje sjajan savet kako izbeći čamotinju u trenucima usamljenosti; o. Ljubo Milošević objašnjava smisao paljenja sveća u hramu, shiiguman Avraam Ridman govori o temi kojoj bi danas mnogi morali da obrate dosta pažnje – pravilnoj pripremi za kraj sveta i na kraju – Sveti Justin Ćelijski pokazuje veličinu problema koja leži u odsustvu misionarske svesti u Pravoslavnoj Crkvi i načine na koji se on može rešiti.

Odštampajte ovih šest listova u boji, odnesite u svoj hram, pitajte starešinu za blagoslov da stoje blizu ulaza u hram i uz Božiju pomoć, mnogima ove novine mogu da budu od koristi.

Novine možete preuzeti ovde.

Ključne reči:

Rubrika: Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *