Zidne novine za praznik Usekovanja glave Svetog Jovana Preteče (PREUZMITE)

Zidne novine za praznik Usekovanja glave Svetog Jovana Preteče (PREUZMITE)

Predlažemo novi broj zidnih novina posvećenih Prazniku Usekovanja. Pročitajte besedu Svetog Jovana Šangajskog o dubokom smislu i misiji Svetog Preteče i nakon njegovog mučeničkog kraja; zatim bisere iz riznice Svetih Otaca, mitropolit Atanasije objapnjava šta je istinsko smirenje, arhimandrit Rafail Karelin objašnjava pravilni način molitve, psiholog Ina Mirzoeva objašnjava delikatno pitanje saosećanja sa teško bolesnom osobom, kako da je i nehotice ne povredimo. Na kraju, prota Aleksej Uminski govori na koji način dete počinje da oseća ljubav prema Bogu i hrišćanskom načinu života.

Odnesite u svoj hram, pitajte za blagoslov starešinu svog hrama da se postavi na oglavnu tablu vašeg hrama, pomozite parohijsku misiju naše SPC.

Novine možete preuzeti ovde.

Ključne reči:

Rubrika: Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *