Zidne novine za praznik Svetog Velikomučenika Dimitrija (PREUZMITE)

Zidne novine za praznik Svetog Velikomučenika Dimitrija (PREUZMITE)

Predlažemo novi broj zidnih novina posvećenih velikom Svetitelju naše Crkve – Velikomučeniku Dimitriju. Pročitajte besedu Svetog Justina Ćelijskog posvećenu prazniku – da li mi imamo neki izgovor za grehe; Sveti Nikolaj Žički objašnjava da li renikarnacija ima veze sa Hristovim učenjem i kako se objašnjavaju neka od mesta iz Biblije koja na prvi pogled mogu da opravdaju ovo dalekoistočno učenje; Arhimandrit Rafail Karelin piše o velikom duhovnom problemu nas savremenih pravoslavnih hrišćana, kada tražimo od Boga sve, samo ne Njega Samog; prota Artemije Vladimirov nas podseća koliko je važno i neophodno sećati se naših roditelja, brinuti o njima i o njihovom duhovnom zdravlju; sveštenik Valerije Duhanin govori o poroku pušenja, a napravljen je i izbor iz riznice bisera svetootačkog Predanja.

Preuzmite novine, odnesite ih u svoj hram, novine mogu da stoje i tokom subote i nedelje uoči Praznika, važno je da što više ljudi vidi i pročita novine, izvuče duhovnu korist i pouku za sebe.

Pomozite misiju naših parohija!

Novine, možete preuzeti ovde.

Ključne reči:

Rubrika: Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *