Zidne novine za Praznik Arhangela Mihaila (PREUZMITE)

Zidne novine za Praznik Arhangela Mihaila (PREUZMITE)

U novom broju zidnih novina koje vam predlažemo možete pročitati besedu Ave Justina na ovaj Praznik, veoma korisne savete Svetog Ignjatija Brjančaninova o molitvenom pravilu; besedu Svetog Vasilija Velikog na temu na koju se mnogi danas, i učeni reklo bi se, hrišćani sapliću – o tome da Bog nije uzrok zla, ali i da upravo Bog kažnjava; zatim tu su i zlatne reči Sveštenomučenika Vladimira Kijevskog o delu koje je za roditelje vrlo važno – uočavanju i odsecanju glavne strasti kod dece. Sveštenik Pavle Gumerov govori o velikom savremenom problemu loše navike psovanja, a Starac Jefrem Arizonski nas očinski savetuje da trezveno razmislimo o svetu koji nas neprestano obmanjuje i zavodi.

Preuzmite novine, odnesite u svoj hram, pomozite parohijsku misiju Crkve. Pitajte starešinu svog hrama da novine stoje blizu ulaza (na oglasnoj tabli možda) par dana uoči samog Praznika i dan-dva nakon njega, kada veliki broj i necrkvenih ili malocrkvenih ljudi dolazi da zapali sveću, preče slavski kolač. Novine se odštampaju u boji, prve tri stranice postve u gornji red, a poslednje tri u redu ispod njih tako da je pregledno i za čitanje, a ne zauzima ni mesto.

Novine preuzmite ovde.

 

 

Ključne reči:

Rubrika: Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *