Zidne novine za Pedesetnicu – PREUZMITE!

Zidne novine za Pedesetnicu – PREUZMITE!

Predlažemo novi broj zidnih novina za praznik Pedesetnice, rođendan Hristove Crkve. U ovom broju možete pročitati objašnjenje Svetog Justina Ćelijskog zašto je Pedesetnica toliko važna za nas; Mitropolit Atanasije Limasolski nam objašnjava šta je najvažnije u Crkvi za nas, šta pre svega treba da tražimo u Crkvi; Sveštenomučenik Ilarion Trojicki objašnjava čije je Sveto Pismo na koje se danas pozivaju toliki ljudi koji su van Crkve; Sveti Filaret Moskovski govori o onome što svi često zaboravljamo; Sveta carica Aleksandra daje vrlo vredne savete o očuvanju braka u naše nemirno vreme; a o. Georgije Maksimov govori o duhovnoj radosti koja prati svakog misionara koji se trudi za Boga.

Preuzmite novine, odnesite ih u svoj hram, pomozite bližnjem koji može u ovim savetima da dobije dragocenu duhovnu hranu na putu ka Hristu…

Novine preuzmite ovde.

Ključne reči:

Rubrika: Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *