Večnaja pamjat čudesnom baćuški – ocu Danilu Sisojevu – Mučeniku za Hrista! – Sergej Nosenko, glavni urednik časopisa „Blagodatni Oganj“

Večnaja pamjat čudesnom baćuški – ocu Danilu Sisojevu – Mučeniku za Hrista! – Sergej Nosenko, glavni urednik časopisa „Blagodatni Oganj“

Poznavao sam se sa ocem Danilom oko dvadeset godina, od vremena kada je, još kao đak dolazio kod nas u hram, da peva za pevnicom. Upravo sa ocem Danilom smo 1998. godine zamislili izdanje časopisa „Blagodatni Oganj“, razradili njegovu koncepciju.

Otac Danil je bio stalni saradnik časopisa, pisao je značajne tekstove u odbranu pravoslavnog učenja od svih mogućih modernističkih izopačenja.

Možemo se setiti njegovog prvog teksta u našem časopisu „Parisko bogoslovlje i neo-obnovljenaštvo“, koja i do sada nije izgubila na svojoj aktuelnosti, njegove blistavi tekstovi u „Blagodatnom Ognju“ protiv antihrišćanskog, evolucionističkog shvatanja nastanka života, tekstovi protiv katoličkog prozelitizma u Rusiji, u zaštitu pravoslavnog učenja i presuštastvljenju Svetih Hristovih Tajni.
Otav Danil je bio veoma načitan čovek, vladao je zaista enciklopedijskim znanjem u bogoslovlju, što bi moglo kod nekoga da izazove određenu aroganciju i nadmenost, međutim, on je uvek ostajao smiren, srdačan i glavno je, veoma radostan čovek, koji je uvek dostupan za svaki razgovor. Ja sam mu se često obraćao radi razjašnjenja složenih pitanja i zahvalan sam mu za mnogo.
Uvek su me zadivljavali istinsko hrišćansko smirenje u njemu i dobrodušnost u vezi sa svojim kritičarima. Čak i nakon što su se, pre dve godine, pojavile neke nesuglasice između nas i o.Danila i on je izašao iz redakcijskog saveta, on je nastavio da sarađuje sa našim časopisom i prošle godine je, specijalno za „Blagodatni Oganj“ napisao tekst, posvećen zaštiti Čuda Blagodatnog ognja.
Prosvetiteljska delatnost među oca danila među inovernima biće zlatna stranica u istoriji ruskog pravoslavnog misionarstva: otac Danil je bio istinski misionar, koji se nije bojao nikakvih pretnji i dobar pastir Hristove Crkve.

Večnaja pamjat čudesnom baćuški – ocu Danilu Sisojevu – Mučeniku za Hrista!

Sergej Nosenko,
glavni urednik „časopisa „Blagodatni Oganj“

* * * * *

Koliku vrednost ima časopis „Blagodatni Oganj“ i koliki je njegov značaj za očuvanje istinskog, svetootačkog Pravoslavlja govori i nagrada koju je glavnom uredniku „Blagodatnog Ognja“, Sergeju Nosenko, uručila Njegova Svetost, blaženopočivši Patrijarh moskovski i sve Rusije, Aleksej II

http://www.svetosavlje.org/vesti.php?action=fullnews&showcomments=1&id=472

Rubrika: Žitije, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *