Obraćanje Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila povodom smrti oca Danila Sisojeva

Obraćanje Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila povodom smrti oca Danila Sisojeva

Juliji Sisojevoj, rođacima, bližnjima

i parohijanima hrama Svetog Apostola Tome

Izražavam saučešće u vezi sa smrću sveštenika Danila Sisojeva, zločinački ubijenog u hramu Božijem.

Otac Danil bio je široko poznat pravoslavnim hrišćanima ne samo u prestonici, već i u mnogim drugim eparhijama. Njegovi revnosni napori na njivi propovedi reči Božije, briga o privođenju ljudi veri Hristovoj, briga o duhovnim potrebama mladih izazvali su uvažavanje sabraće pastira i predstavnika društva.

Zajedno s tim, njegova čvrsta misionarska pozicija i nadahnuta slika pečatili su se u svesti ljudi, koji su tražili put ka hramu, snagom, emocionalnošću, dubinom projavljene vere i nadanjem na Gospoda.

On e uvek bio primer ispunjenja apostosle reči, koji priziva: „Gospoda Boga osvećujte u srcima svojim, svagda spremni sa krotošću i strahom na odgovor svakome koji traži od vas razlog vaše nade“ (1 Petr. 3:15).

Gospod je prizvao Sebi Svog vernog slugu, darovavši mu mogućnost da se javi kao Ispovednik Vere i Mučenik za delo Jevanđelske Blagovesti.

Nadam se da će Pobednik smrti, Gospod naš Isus Hristos, uvesti dušu vernog sluge i služitelja oltara u naselja pravednika, pribrojati „svečanom saboru i Crkvi prvorodnih, zapisanih na nebesima… i duhovima savršenih pravednika“ (Jevr. 12:23).

Molim se Gospodaru sveta da ukrepi srca rođaka, drugova i duhovnih čeda ubijenog pastira i da im daruje snagu i hrabrost u iskušenju koje ih je zadesilo.

Večna pamjat novopredstavljenom jereju Danilu

+ KIRIL,

PATRIJARH MOSKOVSKI I SVE RUSIJE

http://www.patriarchia.ru/db/text/940065.html

Rubrika: Žitije, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *