Principi internet apologetike – korisni saveti pravoslavnom apologeti (VIDEO)

Principi internet apologetike – korisni saveti pravoslavnom apologeti (VIDEO)

Vašoj pažnji predlažemo odličan video snimak sa pre svega praktičnim savetima jednog od najistaknutijih misionara Pravoslavne Crkve danas. Ove savete je izneo u okviru uvodnog predavanja u ‘Školi pravoslavnog misionara’ pri Sinodu RPC, školi čiji je osnivač bio Sveštenomučenik Danil Sisojev. Mnogi su bili u situaciji da govore o veri na internetu, da odgovaraju na pitanja, imaju iskustvo sa možda i nedobronamernim sagovornicima koji će pokušati da im postave trik pitanja; sigurno je bilo trenutaka kada smo bili u iskušenju da prepuštanje svojim strastima predstavljamo kao služenje Crkvi i borbu za veru, kada smo pogrešno procenili i potpuno uzaludno trošili svoje vreme na razgovor.

O svemu tome daje odlične praktične savete o. Georgije, savete koje već danas možete sa uspehom da primenite tokom vašeg vremena na internetu. Pogledajte, sigurno ćete imati koristi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ključne reči:

Rubrika: Iz iskustva misionara

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *