Pravoslavna misija u Tanzaniji

Pravoslavna misija u Tanzaniji

Pravoslavlje se brzo širi u Bukobskoj eparhiji, u Tanzaniji. Eparhijalna misija usmerena je na povećanje broja zajednica i vernih, povećanje znanja o Pravoslavnoj veri među novoprosvećenima i projavljivanju Vere dobrim delima.
Ovi napori su veoma plodotvorni; tako se 2003. godine pojavilo 20 novih zajednica, više od 3000 ljudi je primilo Sveto krštenje, bilo je više od 100 venčanja. U eparhiji ima 140 pravoslavnih zajednica, 220 sveštenika, koji imaju podršku Pravoslavne misije.
Postignuti su značajni uspesi u obuci sveštenika i katehizatorskom radu. 2003. godine prvih deset studenata je završilo katehizatorsku školu Kisiziki. Četvoro njih je bilo rukopoloženo za đakone a šest je poslato na dužnosti katehizatora. U 2003-2004. godini još 17 učenika je pristupilo obuci za crkveno služenje.
Prisutnost pustinja predstavlja određene teškoće za sveštenoslužitelje, jer stanje puta čini putovanje otežanim. Preosvećeni Jeronim, episkop bukobski putuje na starom automobilu, koji nije u stanju da dođe do nekih krajeva eparhije i poseti pastvu. U najbližoj budućnosti on se nada da će dobiti novi automobil i 100 bicikli za sveštenike i veroučitelje.
U celoj eparhiji redovno se održavaju časovi u izučavanju Svetog Pisma, a prošle godine je bilo podeljeno više od 600 knjiga Svetog Pisma. Prošlog decembra bilo e izgrađeno 9 crkvenih zgrada i najstarija škola, planira se izgradnja bolnice, dva manastira i prihvatiše za 50-oro dece.

http://www.pravoslavie.ru/cgi-bin/sykon/client/display.pl?sid=247&did=1456&do_action=viewdoc

Rubrika: Pravoslavlje u..., Savremena misija Crkve

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *