Pomozite misiju naše Crkve – preuzmite ZIDNE NOVINE za vaš hram!

Pomozite misiju naše Crkve – preuzmite ZIDNE NOVINE za vaš hram!

Želeli smo da vas obavestimo o jednom novom projektu koji će ako Bog da, biti od koristi mnogima u našoj SPC. Za to je potrebna vaša pomoć. Evo o čemu se radi. Ispod možete preuzeti prvi broj zidnih novina našeg misionarskog centra. Zidne novine se sastoje od 6 stranica, trebalo bi da se odštampaju u boji i, uz dozvolu starešine hrama ili manastira u koji odlazite na bogosluženja, zalepi za oglasnu tablu tako da ljudi koji će u većem broju u narednim danima dolaziti u crkvu mogu da pročitaju pouke Svetih Otaca, odgovore na savremene probleme, itd. Novine su zamišljene tako da prve tri stranice budu zalepljene u gornjem redu, a preostale tri u donjem, tako da se dobije jedna celina.

Preuzmite prvi broj na adresi i ispod i porazgovarajte sa svojim sveštenikom da stoji i u vašem hramu. Naš misionarski centar je u sastavu Misionarskog odeljenja naše Crkve, imamo blagoslov za našu delatnost od strane Svetog Sinoda, pouke u novinama su od Otaca i istaknutih crkvenih pisaca danas tako da nikakvih smetnji nema da novine stoje u hramu, a mogu da donesu korist. Takođe, hram ne snosi nikakve troškove jer svako od nas može da odštampa 6 papira u A4 formatu u boji i da zalepi na oglasnu tablu, tako da i sa te strane ne postoje teškoće za hram. Ovo je jedan od odličnih načina da se pokrene (ili poboljša) misija same parohije, iskustvo i drugih Pomesnih Crkava to pokazuje. O tome svedoče i reči Patrijarha moskovskog Kirila: „Treba obratiti pažnju na ovaj koristan projekat i aktivnije koristiti njegove mogućnosti u parohijskom služenju!“

Hajde da zajedno tokom Velikog Posta pomognemo i duhovno svom bližnjem!

Preuzmite zidne novine, ovde.

Preuzmite i drugi broj zidnih novina posvećenih Blagovestima, ovde.

Ključne reči:

Rubrika: Misionarska literatura

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Komentari (1)

Povratni Link | RSS Feed Komentari

  1. Ivan kaže:

    Pomaže Bog.
    Pohvaljujem poduhvat sa zidnim novinama, a samo bih želeo napomenuti da je izostavljen prelom teksta. To može da se odrazi loše na čitljivost i prijemčivost izgleda uopšte. Ovu verziju je možda kasno ispravljati (možda i nije) pošto je već podeljena po mreži ali ako ih bude preporučujem da obratite pažnju i na taj detalj. Hvala i oprostite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *