Idite i naučite sve narode – Pravoslavni misionarski centar „O. Danil Sisojev“ – SVETIGORA

Idite i naučite sve narode – Pravoslavni misionarski centar „O. Danil Sisojev“ – SVETIGORA

Predlažemo vašoj pažnji radio intervju o našem misionarskom centru, delatnosti i projektima sa urednikom Stanojem Stankovićem koji je uzeo novinar Svetigore, Pavle Božović.

* * * * *

Misija je oduvek je predstavljala obavezu crkvenih ljudi kao ispunjenje zapovesti Gospoda Svojim učenicima: „Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio“ Misija Crkve usmerena je na osvećenje ne samo čoveka, već i celog stvorenog sveta, svih oblasti života: „Da će se i sama tvar osloboditi od robovanja propadljivosti na slobodu slave djece Božije. Jer znamo da sva tvar zajedno uzdiše i tuguje do sada. A ne samo ona, nego i mi koji prve darove Duha imamo, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući usinovljenje, izbavljenje tijela našega“.

http://www.svetigora.com/node/12402

Rubrika: Pomogli smo..., Projekat 500x100

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Nije ostavljena mogućnost za pisanje komentara.