Grčke monahinje se mole ocu Danilu Sisojevu kao Svetom

Solun, 5 oktobar. INTERFAKS

Monahinje jednog od najvećih grčkih manastira smatraju da se svešteniku Danilu Sisojevu već može moliti kao Svetitelju.
„Vi već ne treba da se molite za oca Danila, već da se molite njemu samom“, rekla je dopisniku „Interfaks religije“ sestra Prosdoki iz manastira Blagovesti Bogorodice u Ormiliji na poluostrvu Halkidiki.
Ona je takođe izrazila nedoumicu što već sada poštovanje oca Danila nije veoma rašireno u Rusiji.
Po rečima monahinje mnogi verni u Grčkoj proslavljaju oca Danila zajedno sa mnoštvom grčkih Svetitelja koji su ubijeni za Pravoslavnu veru od Turaka.
Grob oca Danila, po mišljenju sagovornice agencije može postati još jedno od mesta u Rusiji koje će sa posebnom ljubavlju posećivati poklonici. Do sada su se takvom svetinjom smatrale mošti Prepodobnog Serafima Sarovskog u Divjevu.

http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=37651

Rubrika: Žitije, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Komentari (1)

Povratni Link | RSS Feed Komentari

 1. admin kaže:

  Braćo i sestre trudbenici „Misije“:
  Ako ovo zaživi, moramo da menjamo logo bloga, ako Bog da (da ne bude „O.“ nego „Svjatij“). Amin Bože udostoji nas grešne ovoga beznačajnog truda.

  Ovako vam pišem, jer sam već imao, lično, priliku da osetim moć molitve zaista prozorljive ormilijske igumanije.

  U Hristu vaš,
  Uglješa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *