Film sveštenomuč. Danila o raskolu u Makedoniji!

Film sveštenomuč. Danila o raskolu u Makedoniji!

Dragi oci, braćo i sestre,

imamo veliku čast da na našem blogu predstavimo film sveštenomučenika Danila i oca Georgija (Jurija) Maksimova koji su snimili o raskolu u Makedoniji.

Film je izuzetno jak. U filmu se vidi u kako teškoj situaciji se nalaze naša braća u Hristu….

Zaista, oni su pravi Hristovi svedoci (martiri). Svojim životom u Crkvi Hristovoj svedoče Istinu. Zato i trpe tolike progone od strane makedonskih vlasti i raskolnika.

Naša dužnost je da im pomognemo kako god umemo.
Molitveno, ali i finansijski…
A Gospod će nam stostruko vratiti ovde, a nakon smrti priznati za Svoje, jer
odgovarajući Car, reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste“ (Mt. 25:40)

Pored srpskog, postoji verzija na makedonskom i engleskom jeziku.

Dugujemo veliku zahvalnost bratu Vladimiru Maliću, koji nam je ustupio ovaj sjajni film. Neka mu Bog vrati kako samo On ume i zna.

Verzija na srpskom jeziku.

[vimeo]http://vimeo.com/10321695[/vimeo]

Verzija na engleskom

[vimeo]http://vimeo.com/8129549[/vimeo]

Verѕija na makedonskom

[vimeo]http://vimeo.com/7745027[/vimeo]

Rubrika: Nasleđe oca Danila, Pravoslavlje u..., Savremena misija Crkve, Sveštenomučenik Danil Sisojev

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *