Danas je misija glavna tema Crkve! – Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril (VIDEO)

Danas je misija glavna tema Crkve! – Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril (VIDEO)

Od sveg srca preporučujemo da izdvojite malo vremena i poslušate izlaganje Svjatejšeg Patrijarha Kirila sa prošlog svecrkvenog skupa misionara Ruske Crkve. Raduje istinska briga i svest koju Patrijarh ima za misiju, koja se izražava i u strogim rečima i zahtevima koje postavlja pred misionare. Pravi duhovni otac verujućih RPC. I jedino je tako i ispravno. Mi u Crkvi nismo tu da bi nam bilo „lepo u duši“, nismo tu da ništa ne radimo i da sve drugima prepuštamo („za to su zaduženi drugi“), već se borimo za svoje spasenje. Jedan od glavnih puteva za spasenje je i preko našeg bližnjeg. Daj Bože da nam svima misionarska svest Patrijarha Kirila bude nadahnuće i podsticaj da pomognemo svom spasenju preko spasenja svog bližnjeg.

 

 

Ključne reči:

Rubrika: Video, Zvanični dokumenti, Iz iskustva misionara, Misionarska literatura, Savremena misija Crkve, Hristovi misionari

O Autoru ()

Pravoslavni misionarski centar „o. Danil Sisojev“ pokrenut je na Bogojavljenje 2010. godine sa ciljem da se pravoslavni hrišćani što više čuju i saznaju o ispunjavanju poslednje Spasiteljeve zapovesti (Mt. 28:19-20) koju Njegova Crkva danas izvršava. Predlog za stvaranje samog centra dao nam je Mučenik čije ime naš centar nosi, na nekoliko dana pre nego što je postradao za Hrista. Naš cilj je da, koliko je u našoj moći, pomognemo kako spoljašnju tako i unutrašnju misiju Crkve. Zato smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „500x100“, koja za cilj ima da okupi 500 revnosnih pravoslavnih hrišćana koji bi donirali 100 dinara mesečno za potrebe misije Crkve. Ako želite da detaljnije pročitate o našem poduhvatu, prijavite se OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *