Помоћ оцу Пантелејмону


Уколико желите да помогнете мисију српске Цркве у  Африци
отац Пантелејмон, старешина храма Св. Ап. Томе у Јоханесбургу ,
оставио нам је следеће податке. Неопходна је наша подршка – како духовна, тако и материјална. Тако ћемо испунити последњу заповест Спаситеља (Mт. 28:20) и моћи да постанемо саученицима онога што је Он обећао, говорећи. „Ако заповијести Моје одржите, остаћете у љубави Мојој“ (Јн. 15:10).

Ове речи Светог Макарија Невског, великог мисионара, упућене су и нама…

„Православни хришћани! Дајте, Христа ради, свету милостињу! Можда ће неко питати: коме дати милостињу? Дајте је Самом Христу! Сам Христос прима вашу милостињу, ако је дате на дело Христово. Које је то дело? То је дело, ради кога је Господ наш Исус Христос дошао на земљу… ТО ЈЕ ДЕЛО СПАСЕЊА ЉУДИ КОЈИ ГИНУ У НЕЗНАЊУ БОГА. ТО ЈЕ ДЕЛО ПРИЗВАЊА НЕВЕРНИХ ИСТИНИТОЈ ВЕРИ… Ко не сабира са Христом Његове расејане овце, тај као да их гони, иде против Христа.из тога се види, колики ће тежак гех бити на човеку који не би желео да сакупља са Христом овце, то јест, КО БИ СВЕСНО ОДБИО ДА ПОМОГНЕ У ДЕЛУ ПРИЗВАЊА НЕВЕРУЈУЋИХ ВЕРИ Христово. Шта треба учинити да не би бли криви у том греху? НЕОПХОДНО ЈЕ ПОМОЋИ ЉУДИМА КОЈИМА ЈЕ ГОСПОД ДАО ДА САБИРАЈУ ЊЕГОВЕ ОВЦЕ. Не може свако да буде проповедник Вере међу невернима. Нису сви Апостоли, нису сви благовесници. Међутим, сваки верујући човек може да помаже проповедницима.
Православни хришћани! Покажите Вашу љубав према Христу. ПОМОЗИТЕ НАШИМ МИСИЈАМА ВАШИМ ПОЈАЧАНИМ ПРИЛОЗИМА ЗА ДЕЛО ХРИСТОВО!

Адреса:
14 Tana Rd. Sunninghill Park, Johannesburg – South Africa ; P O Box: 1078,  Rivonia 2128

Рачун:
Serbian Orthodox Church Nedbank Wadeville 193 608 4287; Code:193-642

Email: [email protected]

www.svetitoma.org